• UA
  • RU
  • Розпушувач і соді: коли їх правильно використовувати при випічці

    15 Лютого, 2025 | Поради |

    Що вибрати для ідеальної випічки – розпушувач чи соду? Ці два інгредієнти часто плутають, але вони працюють по-різному й підходять для різних рецептів.

    Коли обирати соду

    Соду використовують, коли у рецепті є інші кислі інгредієнти: лимонний сік, кефір, кисле молоко, ягідний сік, сметана. Така комбінація потрібна для хімічної реакції: луг в складі соди вступає в реакцію з кислими компонентами і виділяє бульбашки повітря. Саме тому тісто стає пухким і збільшується у декілька разів.

    Коли обирати розпушувач

    По суті, розпушувач складається з борошна, соди і кислого компоненту, з яким сода реагує. Тому розпушувач обирають для рецептів без кислих продуктів.

    Сода і розпушувач можуть взаємозаміняти один одного, але не у всіх випадках це може спрацювати і ваша випічка просто не “підійметься” при випіканні.

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити