ТОП-3 засоби для очищення кухонної деерв’яної дошки
Дерев’яні кухонні дошки – один з найнеобіхдніших елементів на будь-якій кухні. Вони зручні у використанні, екологічі, але – накопичують запах та залишки їжі. Ось три популярні засоби, які допоможуть доглядати за дошками з дерева легше.
Сіль
Сильний природній засіб проти запаху, який варто використовувати після нарізання специфічних продуктів як м’яса. Для очищення нанесіть товстий шар солі, залиште на 10 хвилин і потім промийте звичайною теплою водою із мильним розчином.
Лимон
Натуральний антибактеріальний засіб відмінно бореться із бактеріями. Розріжте лимон навпіл, протріть однією з половинок поверхню дошки. Залиште на 10 хвилин і промийте теплою водою.
Сода
Є чудовим м’яким абразивом: нанесіть трішки на поверхню дошки, додайте кілька крапель води. Втирайте пасут м’якою ганчіркою чи губкою, змийте теплою водою.