• UA
  • RU
  • Актуальні новини

    Корисний шоколадний мус без випічки на основі авокадо

    12 Жовтня, 2025 | Рецепти |

    У сучасних реаліях, коли через ворожі атаки ми часто стикаємося з відключеннями світла, рецепти без випічки стають справжнім порятунком. Шоколадний мус без випічки — це смачний, ніжний і поживний десерт, який не потребує духовки чи електрики.

    Інгредієнти:

    • 1 шт — авокадо;
    • 70 мл — мигдалеве молоко;
    • 2 ст. л. — какао-порошок;
    • 1 ст. л. — мед;
    • 1 щіпка — ваніль;
    • 5 г — чорний шоколад 70–75%;
    • для посипання — ягоди;
    • для посипання — фундук.

    Покроковий рецепт

    1. Очищений авокадо без кісточки збийте у блендері до стану крему.
    2. Додайте до авокадо молоко, какао, мед та ваніль – і знову перемішайте все блендером.
    3. Розкладіть мус у склянки. Для стабілізації покладіть у холодильник або в інше прохолодне місце (наприклад балкон) на 30-40 хвилин.
    4. Прикрасьте десерт тертим шоколадом, горіхами та ягодами.

    Смачного!

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram