Незвичайний літній напій: готуємо шампанське з чорнобривців
Хочете здивувати гостей оригінальним напоєм? Спробуйте домашнє шампанське з чорнобривців — легке, ароматне та з нотками літа. Приготуємо?
Інгредієнти:
- чорнобривці — 100 суцвіть (свіжих);
- цукор — 1 кг;
- лимонна кислота — 4 столові ложки (без гірки);
- вода — приблизно 10 літрів (фільтрована, чиста).
Покроковий рецепт
-
- У 10-літрову пляшку налийте трішки теплої води, додайте цукор та лимонну кислоту. Перемішайте.
- Долийте до повної пляшки фільтрованої води і додайте суцвіття чорнобривців. Закрийте ємність і залиште на 2 дні в теплому місці для настоювання.
- Обережно розлийте напій по міцних пластикових пляшках, заповнюючи їх на 75%. Випустіть зайве повітря з пляшок, щільно їх закрийте і покладіть лежати у прохолодний темне місце.
- Залиште пляшки на 1,5 місяці і отримаєте справжнє квітуче “шампанське”.
Смачного!