Сирна запечена молода картопля: швидке рішення для смачної вечері
Запечена молода картопля з сиром — просте, але неймовірно апетитне рішення для швидкої вечері. Приготуємо?
Інгредієнти:
- 500 г – молодої картоплі
- 70 г – твердого сиру
- сіль та перець до смаку
- 50 г – масла
- 20 мл – олії
Покроковий рецепт
- Промийте й висушіть молоду картоплю. Великі картоплини розріжте на чверті, а дрібні залиште цілими.
- Посоліть і поперчіть картоплю за смаком, викладіть у форму для запікання. Полийте олією та додайте зверху шматок вершкового масла (приблизно 50 г).
- Запікайте в розігрітій до 180°C духовці (режим “верх-низ”) 35–40 хвилин.
- Посипте натертим сиром і запікайте ще 15 хвилин.
- Для рум’яної скоринки увімкніть режим “гриль” або “конвекція” ще на 5 хвилин. Потім вийміть з духовки та подавайте.
Смачного!