Зігріває гостротою: лимонно-імбирний курячий суп
У холодну пору року немає нічого кращого, ніж зігрітися тарілкою ароматного гострого супу. Лимонно-імбирний курячий суп свіжість лимона та зігріваючу нотку імбиру — ідеальний вибір для затишних вечорів. Приготуємо?
Інгредієнти:
- цибулина – 1 шт;
- морква – 2 шт;
- селера – 2 стебла;
- часник – 1 головка;
- гострий перець – 1 шт;
- імбир – 3 шматочки розміром із горіх;
- петрушка – 1 пучок;
- коріандр – 1 ст. л.;
- сіль – 1 ст. л.;
- перець – 1 ст. л.;
- лимон – 1 шт.;
- шпинат або інша зелень на ваш смак – жменя;
- курка – 1 шт.
Покроковий рецепт
- З курки видаліть нутрощі, овочі, часник та селеру наріжте невеликии шматочкам. Лимони наріжте маленькими шматками.
- Змішайте курку, цибулю, моркву, селеру, часник, халапеньйо, імбир, петрушку, коріандр, сіль і чорний перець у великому сотейнику або каструлі. Додайте холодної води, щоб покрити все.
- Доведіть все до кипіння на сильному вогні, потім зменшіть до мінімуму та варіть так до 60 хвилин.
- Вийміть курку і овочі, бульйон процідіть до чистої посуди типу каструлі. Продовжуйте варити на слабкому вогні.
- Подрібніть курку і трішки овочей, додайте до бульйону.
Смачного!