• UA
  • RU
  • До Кам’янського завітав відомий український філателіст і громадський діяч

    21 Березня, 2024

    Кам’янське відвідав Олександр Канівець – український філателіст, громадський діяч, співзасновник громадських організацій «Київське товариство філателістів» та «Асоціація ветеранів футболу міста Києва», член Асоціації випускників юридичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка, автор низки філателістичних проєктів.

    Із 26 квітня 2022 року Олександр Володимирович розпочав Всеукраїнську історичну пересувну виставку – естафету «Незламний, нескорений козацький дух українського народу». Мандруючи областями України, він створює нові авторські листівки та конверти із зображеннями історичних і архітектурних пам’яток та пам’ятних знаків, встановлених на честь видатних діячів українського народу та знакових історичних подій. Зібрана таким чином колекція стане основою його майбутньої книги, яка буде підсумком цієї безпрецедентної культурно-мистецької естафети.

    Олександр Канівець перебуває у дорозі безперервно 690 діб. За цей час він об’їхав 20 областей України, відвідавши близько 230 населених пунктів. Наразі відважному мандрівникові залишилося відвідати ще 7 областей, після чого він планує зайнятись систематизацією зібраного унікального матеріалу та підготовкою виставкової експозиції.

    Не оминув увагою Олександр Канівець і тимчасово окуповані території. Проте вимушений досліджувати пам’ятки цих міст і селищ дистанційно, роблячи це в місцях, куди зміг дістатись найближче до окупованих міст.

    У Кам’янському увагу гостя привернули пам’ятник загиблим Героям АТО, Алея Слави, пам’ятники Тарасу Шевченку та козаку Мамаю. Всі вони будуть зображені на майбутніх конвертах та листівках. А як виглядатимуть ці конверти, можна побачити на контрольних екземплярах, виготовлених з допомогою Управління культури Кам’янської міської ради.

    До Кам’янського завітав відомий філателіст і громадський діяч До Кам’янського завітав відомий філателіст і громадський діяч До Кам’янського завітав відомий філателіст і громадський діяч

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити