• UA
  • RU
  • Хорові колективи Кам’янського музичного коледжу виступили в костелі Дніпра

    17 Квітня, 2024

    14 квітня у Дніпрі в римо-католицькій парафії Святого Йосипа лунала чудова хорова музика. Вперше творчі хорові колективи Кам’янського фахового музичного коледжу імені Героя України Мирослава Скорика мали змогу продемонструвати свою майстерність у костелі обласного центру.

    Програма концерту складалася з двох відділень. У першому слухачі поринули в музичний світ голландського композитора Якоба де Гаана – у виконанні камерного хору «Cantabile», лауреата міжнародних та всеукраїнських конкурсів (керівниця Євгенія Дерев’ягіна, хормейстерка Світлана Овчаренко, концертмейстерка Юлія Нібель) прозвучала «Мissa brevis».

    Друге відділення складалося з творів українських та західних композиторів різних часів, які прозвучали у виконанні мішаного хору коледжу (керівниця Євгенія Дерев’ягіна, хормейстер Олександр Висоцький, концертмейстерка Анастасія Черкашина). Диригували програмою цього відділення чотирикурсники Софія Осіння, Ілля Балаклеєць, Юлія Смірна, Яна Клевцова, Анастасія Плотніченко, Вікторія Козак та Катерина Лосєва, які продемонстрували по-справжньому високий рівень диригентської майстерності. Як зазначили в коледжі, такий виступ став неперевершеним досвідом для майбутніх хормейстерів.

    «Не можна виразити словами ту теплоту та надзвичайний прийом, з яким слухачі зустрічали хорові колективи. Сподіваємося, що започаткована нова чудова творча традиція!» – підсумували в музичному коледжі.

    Хорові колективи Кам’янського музичного коледжу виступили в костелі Дніпра Хорові колективи Кам’янського музичного коледжу виступили в костелі Дніпра Хорові колективи Кам’янського музичного коледжу виступили в костелі Дніпра Хорові колективи Кам’янського музичного коледжу виступили в костелі Дніпра

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити