• UA
  • RU
  • Кам’янська художниця представила свою нову роботу на «шевченківській» виставці у Києві

    04 Березня, 2024

    Березень – місяць перших квітів, художників, поетів, і, звісно, Тараса Шевченка. 1 березня у Київському Центральному будинку художника відбулася подія, яка  все це поєднала.

    Культурно-мистецький проєкт до 210-річчя з дня народження Тараса Шевченка ініціювали Національна спілка художників України і Міністерство культури та інформаційної політики.

    Кам’янська художниця представила свою нову роботу на «шевченківській» виставці у Києві

    Серед великої кількості надісланих митцями робіт нелегко було відібрати найкращі. Та процес відбору пройшов, і Будинок художника запросив усіх охочих на відкриття виставки. Серед гостей заходу був тимчасовий виконувач обов’язків Міністра МКІП Ростислав Карандєєв.  Голова НСХУ Володимир Чернявський зазначив, що відкриттям цієї виставки розпочинаються Шевченківські дні в Україні.

    На відвідувачів чекали три виставкові зали з картинами, керамікою, скульптурами, гобеленами, мистецькими альбомами. Твори мистецтва дуже різні, але всіх їх об’єднує постать Кобзаря, який є символом боротьби українського народу. «Живучи в лещатах російської імперії, він залишився українським митцем», – сказав Ростислав Карандєєв. Під час сучасної війни постать Шевченка продовжує надихати українців.

    Кам’янська художниця представила свою нову роботу на «шевченківській» виставці у Києві

    На виставці представила свою нову роботу й художниця з Кам’янського Алла Михальчук. Її картина «Борітеся – поборете» повертає глядачів до події зовсім недалекого минулого. У центрі Києва відбувається показ знищеної нашими ЗСУ ворожої техніки. Багатьох ворогів бачили стіни давніх українських храмів, але всіх пережили, і цих переживуть.

    Виставка триває до 17 березня.

    Раніше ми повідомляли:

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити