• UA
  • RU
  • Театр імені Лесі Українки запрошує кам’янчан на екскурсії

    09 Жовтня, 2023

    8 жовтня виповнилося 88 років, відколи у Кам’янському з’явився перший професійний театр. Цього дня у 1935 році в будівлі колишньої Народної аудиторії комедією Миколи Погодіна «Аристократи» відкрив свій перший сезон Театр російської драми ім. М. Хатаєвича.

    Відтоді театральне мистецтво в місті зазнавало і злетів, і падінь. Одні театри закривали та відкривали нові, потім і ці нові закривали, 17 років професійного театру в місті не було зовсім. Нарешті у 1980 році почав свій творчий шлях Академічний музично-драматичний театр ім. Лесі Українки.

    Днями директори та заступники директорів мистецьких шкіл міста ознайомились з історією розвитку театру в Кам’янському, відвідавши музей, який працює у театрі ім. Лесі Українки. У ході цікавої екскурсії гості оглянули незвичайну експозицію із старими фото та предметами театрального побуту.

    Якщо ви теж бажаєте дізнатися про історію будівлі Основної сцени театру, зведеної в 1900 році, про аматорські та професійні театральні колективи, які  тут працювали, про створення нині чинного театру, – завітайте на екскурсію «Народна аудиторія та її театри». Щоб замовити екскурсію та узгодити її формат, звертайтеся за телефоном: +38 (067) 622 5855

    Театр імені Лесі Українки запрошує кам’янчан на екскурсії Театр імені Лесі Українки запрошує кам’янчан на екскурсії Театр імені Лесі Українки запрошує кам’янчан на екскурсії Театр імені Лесі Українки запрошує кам’янчан на екскурсії

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube, Facebook, Instagram, Telegram

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити