• UA
  • RU
  • Топ-3 екранізованих історії від Бібліотеки на Шевченка

    11 Листопада, 2023

    Холодними осінніми вечорами, коли день стає коротшим, хочеться іноді поринути в цікаву історію, яка допоможе відволіктися від проблем за вікном. Бібліотека на Шевченка пропонує Топ-3 екранізованих історії, щоб прочитати, а потім насолодитися картинкою на екрані.

    Джордж Р. Р. Мартін «Вогонь і кров» | серіал «Дім дракона»

    У книзі оживає захоплива історія Таргарієнів. За кілька століть до подій «Гри престолів» дім Таргарієнів, який з-поміж повелителів драконів єдиний пережив Руїну Валірії, обрав собі за резиденцію Драконстон. «Вогонь і кров» оповідає історію цього дому від часів легендарного Ейгона Завойовника, творця Залізного трону, й аж до громадянських воєн, які мало не призвели до розколу династії. Що насправді відбувалося під час Танку драконів? Чому відвідувати Валірію після Руїни стало смертельно небезпечно? Які найгірші злочини Мейгора Лютого? Як жилося у Вестеросі, коли в небі панували дракони? Це лише декілька питань з тих, на які відповідає літопис, укладений ученим мейстром Цитаделі та проілюстрований Дагом Вітлі.

    Террі Пратчетт, Ніл Ґейман «Добрі передвісники» | серіал «Добрі передвісники»

    Як каже нам книга «Вичерпних та ґрунтовних пророцтв Агнеси Оглашенної» (а цій книзі треба вірити, бо це єдина у світі книга пророцтв, що справджуються), кінець світу прийде в суботу. Якщо точніше, то оцієї суботи, що на наступному тижні. Якраз перед вечерею. Добро та Зло збирають армії, жаби проливаються дощем, Атлантида піднімається з морських глибин… Усе було б згідно із задумом Божим, якби не двійко незвичайних союзників: вибагливий янгол-букініст та стильний демон-авантюрист. Обидва живуть серед смертних від Самого Початку, і таке життя їм вельми до вподоби – тож вони не горять бажанням попрощатися із таким звичним світом.

    Абдель Селлу «Ти змінив моє життя» | фільм «Недоторканні/1+1»

    Абдель — хлопець, який усе життя грав у хованки із законом. Він не має нічого, окрім хіба що здоров’я, якому позаздрив би й Геркулес. Філіпп – багатій з витонченим смаком, що чудово розуміється в мистецтві. Але Філіпп паралізований і самотній. За гроші не купиш співчуття, піклування та, найголовніше, друга. Несподівано для самого себе Абдель влаштовується на роботу – доглядати за безпомічним Філіппом. Французький аристократ та алжирський емігрант – їхні шляхи навряд чи перетнулися б. Якби не доля. Якби не шанс, що отримав кожен з них. Чи важко почати все з нуля, забувши про те, що було «до»? Насправді ні. Коли поруч є той, хто може змінити твоє життя…

    Топ-3 екранізованих історії від Бібліотеки на Шевченка

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити