• UA
  • RU
  • ТОП-3 книги майстринь детективу від Бібліотеки на Шевченка

    07 Січня, 2024

    Містерія, інтрига та розкриття таємниць – у світі детективів від авторів-жінок це не лише про справжність, а й про вміння впізнати правду та знайти вихід у будь-якій ситуації.

    Переплітаючи розум, сміливість та нестримну пристрасть до розв’язання головоломок, Топ-3 книги від майстринь детективу пропонують читачеві подорож у світ загадковості та заворожуючих подій. Приходьте до Бібліотеки на Шевченка та читайте!

    Тесс Ґеррітсен, «Останній, хто помре»

    Троє підлітків опиняються в одній школі. Жахлива трагедія зруйнувала життя кожного з них. Сім’ю Тедді було вбито на борту власної яхти під час навколосвітньої подорожі. Батьків Клер застрелили в автомобілі. Родина Віла загинула в авіатрощі. Кожен із цих дітей – єдиний, хто вцілів зі всієї родини. Але чи надовго? Коли Джейн Ріццолі бачить закривавлених ляльок на дереві біля школи, де переховуються діти, серце її пропускає удар. Хижак повідомляє, що підлітки – його здобич, і він не відступить. Разом із судмедексперткою Морою Айлс детектив Ріццолі робить перший крок по сліду вбивці…

    Аґата Крісті, «Сумний кипарис»

    Елінор та Родді планували весілля. Вони були сповнені надій на щасливе подружнє життя. До того ж Елінор була єдиною спадкоємицею багатої тітки Лорі, яка тяжко хворіла. Та все перекреслив лист від аноніма, що підписався «Доброзичливцем». Він натякнув Елінор, що тітчина вихованка Мері Джеррард може зазіхнути на спадок. За кілька днів тітку Лорі знаходять мертвою. А незабаром смерть наздоганяє і молоду Мері. Докази вказують на єдину спадкоємницю, що залишилася живою, – Елінор. Ба більше – дівчина раптом сама зізнається у злочині. Але легендарний детектив Еркюль Пуаро підозрює, що все не так очевидно. Він уже знає: до цієї химерної історії причетний ще дехто…

    Роберт Ґалбрейт (Джоан Ролінг), «Кувала зозуля»

    Колишній військовий слідчий Корморан Страйк, який в Афганістані втратив ногу, повертається додому в Лондон та відкриває детективну агенцію, проте заледве зводить кінці з кінцями. Агенція має одного-єдиного клієнта, а кредитори тиснуть зусібіч. Аж тут до нього приходить брат відомої супермоделі з проханням розслідувати загадкову смерть його сестри. Поліція закрила справу як самогубство, але брат відмовляється в це вірити. Страйк поринає у яскравий і розпусний світ шоу-бізнесу, де правлять насолоди, спокуси й облуди. Ви гадаєте, що все знаєте про детективів? Це ви просто не бачили, як веде розслідування Страйк.

    ТОП-3 книги майстринь детективу від Бібліотеки на Шевченка

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити