ТОП-3 книги на літо для дітлахів від Бібліотеки на Шевченка

11 Травня, 2024 |

Читання має величезне значення для дітей, оскільки воно сприяє розвитку когнітивних навичок, уяви, мовлення та літературної грамотності, а також допомагає розвивати емоційну і соціальну компетентність. Крім того, читання сприяє розширенню світогляду, вихованню етичних цінностей та формуванню креативного мислення, що є важливими аспектами розвитку маленьких читачів. Бібліотека на Шевченка пропонує топ-3 книги на літо для ваших дітлахів.

«Дочка чарівниць», Дорота Тераковська

Роман-казка охоплює велику частку життя головної героїні, що постає перед нами Дитям, Дівчинкою і Панянкою. Дорослішаючи, вона змінюється, вивчає себе і навколишній світ, у якому панують зло, насилля, зневага, бундючність Загарбників. Колись славне Велике Королівство завоювали степові ординці і накинули на нього зашморг, а він душить народ, що, здавалось би, втратив будь-які сподівання, втратив мужність і хоробрість опору. Під опікою Чарівниць Дитя-Дівчинка-Панянка виростає й пізнає свій народ, щоб здійснилося пророцтво Пісні Єдиної…

«Неймовірні пригоди десятьох шкарпеток (чотирьох правих і шістьох лівих)», Юстина Беднарек

Чи помічали ви, що часом ваші шкарпетки пропадають, особливо з пральної машини? І де та скільки б ви їх не шукали, знайти їх неможливо, вони просто зникають в невідомому напрямку. Чи запитували ви себе: а що, власне, з ними відбувається? Ще жодній людині не вдалося розкрити цю ймовірно одну з найзагадковіших таємниць Всесвіту. А ось авторка цієї книги, схоже, знає відповідь на це запитання. Виявилося, шкарпетки просто здійснюють втечу з вашої пральної машини. Шкарпетки дуже волелюбні, а ще вони здатні зробити успішну карʼєру, та ще й яку… Не вірите? Тоді вперед читати!

«Лопушане Поле», Катажина Ририх

Дітлахи зі звичайного подвірʼя чи не щодня стають свідками незвичайних подій! Та хіба може бути інакше, якщо в сусідньому будиночку живе Чарівниця, у якої, звісно, є чорний кіт, а в гості приходить таємничий д-р А. Кула, гонихмарник Тимофій і пані Дора, яка багато років безуспішно подає заяву до Товариства Чарівниць, але їй постійно відмовляють (не годиться майбутній чарівниці віддавати перевагу пилососові над мітлою!). Щодня тут стаються дива: хтось перетворюється на жабу, кіт грає на акордеоні й примушує гойдалку шалено витанцьовувати, у шкарпетці росте космічна чорна діра, дітей скрізь супроводжує химерна Цифра, а над подвірʼям спалахує нова зірка… Ну хіба можна життя в будинку край Лопушаного Поля проміняти на життя в «Елітному», – дуже дорогому, але такому нудному й передбачуваному житловому комплексі?

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити