• UA
  • RU
  • ТОП-3 книги про відомих українців від Бібліотеки на Шевченка

    22 Січня, 2024

    Країна — це люди, які роблять її самобутньою. До Дня Соборності України Бібліотека на Шевченка пропонує топ-3 книги про відомих українців.

    Мирослав Лаюк, «Залізна вода»

    У романі розгортається історія, пов’язана з головною жінкою української культури. Ви колись пробували пройти слідом Лесі Українки в найдальше карпатське село? Ця «слабосила, хора дівчина» гірські маршрути долала безстрашно, нарівні з усіма; місцеві досі переказують про це легенди. Що залишилося в тих краях у пам’ять про неї, Франка чи родину Окуневських, крім суперечливих свідчень очевидців, які переказувалися з покоління в покоління?

    Володимир Діброва, «Свіжим оком. Тарас Шевченко для сучасного читача»

    Що спонукає нас читати Шевченка? Може, бажання зрозуміти, чому його твори, написані майже 200 років тому, і досі мають такий потужний вплив? Ця книжка дає просту та переконливу відповідь на це питання. Вона спрямована на те, аби ви могли поглянути на відомі тексти «свіжим оком», а перечитавши їх, знайшли свого власного Шевченка, та краще розуміти себе як українців.

    «Радість контакту. Розмови з Тарасом Прохаськом»

    До книги ввійшли вибрані розмови з Тарасом Прохаськом, які публікувалися в паперових та електронних ЗМІ. У час «роблення» кожної з бесід була «радість контакту». Не обійдеться без такої радості й під час читання цього видання. А ще книга розпочинається з ексклюзивного інтерв’ю, яке робилося саме для цього проєкту. Там якнайширше йдеться про «говоріння». І про те, чому розмова може бути літературою.

    ТОП-3 книги про відомих українців від Бібліотеки на Шевченка

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити