• UA
  • RU
  • У Кам’янському відкрилася виставка «Передчуття vs Почуття» – абстрактний погляд на сучасний світ

    22 Серпня, 2023

    У музеї історії міста Кам’янське відкрилася виставка сучасного живопису художниць із Кривого Рогу Лілії Фесівської та Олени Телятник. На жаль, за станом здоров’я Лілія не змогла бути на відкритті, тож виставку «Передчуття vs Почуття» Олена презентувала сама.

    Свої картини Олена Телятник називає життєписом від 2014 року і до повномасштабного вторгнення. Представлені роботи написані акриловими фарбами, прозорою олією та у авторській техніці об’ємної вибірки з фарби із перлинними вкрапленнями акрилового контуру.

    У Кам’янському відкрилася виставка «Передчуття vs Почуття» – абстрактний погляд на сучасний світ

    «Кожного дня те, що мене бентежило, потім було втілено на окремому полотні – це і радощі, і смуток, і біль. Відтак кожна картина – це прожитий місяць, день, рік», – розповіла художниця.

    Пані Олена не вперше виставляє свої роботи в музеї історії міста  –  її полотна в рамках виставки «Кривий Ріг – Нескорений» вже виставлялися цього року.

    У Кам’янському відкрилася виставка «Передчуття vs Почуття» – абстрактний погляд на сучасний світ

    «Роботи великі, а музей дає змогу оцінити і розкрити той задум, вкладений у кожну з робіт. А ще зовсім по-іншому грають фарби та текстура, бо тут  унікальне освітлення та виставкове приміщення. Взагалі я у захваті від музею», – запевнила Олена Телятник.

    Директорка музею Наталія Буланова зазначає, що абстракції, які є основою робіт, можна сміливо застосовувати в арт-терапії, адже картини допомагають внутрішньо розслабитися та водночас розвивають уяву.

    У Кам’янському відкрилася виставка «Передчуття vs Почуття» – абстрактний погляд на сучасний світ

    «Тут можна сидіти, обмірковувати ті чи інші сюжети з повсякденного життя, намагаючись проникнутися рукотворною красою, яка ілюструє образи нашої рідної України. Нехай це мистецтво і описано кольором, лініями, крапками, але воно дуже глибоке, органічне та національне», – наголосила Наталія Буланова.

    Гостям виставки абстракція припала до смаку. Кажуть: глибоке мистецтво вимагає більше зосередженості.

    «Це роботи екстатичні, адже вони дуже емоційні. По рухах пензля помітно, як ця екстатичність, ця щира відвертість розмовляє із глядачем», – поділився враженнями художник із Кривого Рогу Юрій Бондаренко.

    У Кам’янському відкрилася виставка «Передчуття vs Почуття» – абстрактний погляд на сучасний світ

    «Для картин обрали такий жанр, який дозволяє, наче вишиванка, зробити щось дійсно особливе, тому кожна картина, подібно до орнаменту, несе свій зміст, що робить її особливо цікавою», – зізнався Микита Петухов.

    У Кам’янському відкрилася виставка «Передчуття vs Почуття» – абстрактний погляд на сучасний світ

    За словами організаторів, виставка триватиме до Дня міста. Встигніть вхопити душею вир кольору та емоцій, а разом із тим подумати над власними почуттями, адже абстрактний живопис тільки сприяє цьому.

    У Кам’янському відкрилася виставка «Передчуття vs Почуття» – абстрактний погляд на сучасний світ У Кам’янському відкрилася виставка «Передчуття vs Почуття» – абстрактний погляд на сучасний світ У Кам’янському відкрилася виставка «Передчуття vs Почуття» – абстрактний погляд на сучасний світ У Кам’янському відкрилася виставка «Передчуття vs Почуття» – абстрактний погляд на сучасний світ У Кам’янському відкрилася виставка «Передчуття vs Почуття» – абстрактний погляд на сучасний світ

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube, Facebook, Instagram, Telegram

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити

    Ляльковий театр Кам’янського запрошує на нову виставу

    Якщо ви батьки дитини віком від 5 до 10 років, обов’язково покажіть їй повчальну музичну...

    Культурна афіша Кам’янського з 2 по 8 травня

    Програма заходів у закладах культури Кам’янського з 2 по 8 травня Основна сцена Академічного музично-драматичного...

    У мистецьких школах Кам’янського відзначили Міжнародний день джазу

    30 квітня, у Міжнародний день джазу, в мистецьких навчальних закладах Кам’янського пройшла низка тематичних заходів....

    Кам’янська художниця представила свою картину на весняній виставці у Львові

    У розквіт весни у Львівському палаці мистецтв відкрився «Весняний салон – 2024». Традиційний захід, який...

    Найменші «зірочки» Кам’янського виступили з натхненним концертом

    1 травня у Лівобережній школі мистецтв відбувся загальношкільний  концерт «Маленькі зірочки звітують», на якому виступили...