• UA
  • RU
  • У Кам’янському засновано музей історії та культури єврейської громади

    21 Березня, 2024

    21 березня, напередодні єврейського свята Пурим, у фойє благодійного центру «Бейт Барух» і синагоги «Бейт Реувен» з 12:00 до 16:00 відбудеться презентація першої експозиції новоствореного музею історії та культури єврейської громади Кам’янського-Дніпродзержинська.

    Як повідомили в єврейській громаді міста, до експозиції увійшли старовинні предмети побуту, історичні фотографії, унікальні документи тощо, які вдалося зібрати за невеликий період роботи музею.

    Їх принесли нинішні члени єврейської громади Кам’янського. А ще вони поділилися спогадами про своїх предків, що пережили буремні роки утисків і заборон, революцій та війн, але не розгубили своє історичне коріння, переконання і віру. Ці спогади стають у пригоді й при створенні генеалогічних дерев членів громади, над чим також працює музей.

    У Кам’янському засновано музей історії та культури єврейської громади У Кам’янському засновано музей історії та культури єврейської громади У Кам’янському засновано музей історії та культури єврейської громади У Кам’янському засновано музей історії та культури єврейської громади У Кам’янському засновано музей історії та культури єврейської громади

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити