У Кам’янському знімають документальний фільм "ЄвроКривбас" про європейські інвестиції в промисловість Дніпропетровщини

У Кам’янському тривають зйомки повнометражного документального фільму "ЄвроКривбас", який розповідає про історію європейських інвестицій у розвиток промисловості Криворіжжя та Дніпропетровського регіону наприкінці XIX — початку XX століття. Проєкт режисерки Марини Ткачук та продюсерки Анни Паленчук досліджує вагому роль європейських підприємців у формуванні економічного потенціалу регіону та розкриває його культурну спадщину.

Основні локації зйомок у Кам’янському включали стару прохідну металургійного комбінату, колишній Інженерний клуб, костел Святого Миколая та Центральний міський парк.

"Для мене цей проєкт має особливе значення, адже я народилася в Кам’янському. Знімати тут було моєю мрією", – розповіла продакшн-координаторка Олександра Тесленко.

Фільмування також відбувалося у Дніпрі та Кривому Розі, а до роботи над проєктом долучились історики та краєзнавці, які ділилися цікавими фактами з історії регіону.

"Сподіваємося, що стрічку будуть дивитися і діти, і вона надихне їх досліджувати історію рідного краю", – підкреслила Тесленко.

У Кам’янському знімають документальний фільм "ЄвроКривбас" про європейські інвестиції в промисловість Дніпропетровщини / Фото : Олександри Тесленко та Сергія Карпенко

Проєкт реалізується за підтримки USAID.

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити