• UA
  • RU
  • У музеї Кам’янського розкривали невідомі сторінки історії міста

    19 Грудня, 2023

    Цьогоріч на базі Музею історії міста Кам’янське було створено новий осередок у складі Дніпровської філії Наукового товариства імені Шевченка.

    Як повідомили в музеї, 14 грудня з нагоди 150-річчя цього товариства в установі відбулися наукові читання на тему «Кам’янське. Невідомі сторінки історії», на яких музейники представили свої нові наукові доробки.

    Директор музею, кандидат історичних наук Наталія Буланова виступила з доповіддю на тему «Проблема втрачених ландшафтів в історії Кам’янського радянської доби», що порушує проблему втрати історичної пам’яті та з часом набуває лише більшої гостроти для міста.

    У музеї Кам’янського розкривали невідомі сторінки історії міста

    Тему надзвичайно кривавих боїв з німецькими окупантами за місто восени 1943 року на основі спогадів учасників розкрила завідувачка відділу науково-освітньої роботи музею Ольга Мащенко.

    У музеї Кам’янського розкривали невідомі сторінки історії міста

    Заступниця директора музею з наукової роботи Яна Мельник виступила з доповіддю на тему «Українська та російська ідентичність: аналіз муралів як особливості міського мистецтва», яка знаходиться на перетині декількох дисциплін – історії, психології, мистецтва.

    У музеї Кам’янського розкривали невідомі сторінки історії міста

    Насамкінець директор музею запросила усіх присутніх на заході освітян і музейників долучатися до наукової роботи щодо вивчення локальної історії та брати участь в подальшій роботі Кам’янського осередку НТШ.

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити