• UA
  • RU
  • У музеї Кам’янського відкрилася виставка «Весняні етюди»

    12 Квітня, 2024

    10 квітня в музеї історії міста відбулася зустріч з авторами робіт, що експонуються на виставці «Весняні етюди».

    Як зазначили в музеї, тут представлено твори як досвідчених, так і молодих художників, об’єднані темою весняного пробудження та цвітіння землі. Усього близько 50 робіт, виконаних у різних техніках: акварель, олійний живопис, пастель, петриківський розпис, соломоплетіння.

    У музеї Кам’янського відкрилася виставка «Весняні етюди»

    «Ми розуміємо, що в Україні зараз така ситуація, коли дуже важко налаштуватися на весняний позитивний лад і настрій. Реальність так щільно пронизана тривогою, напругою й щоденним опором ворогу, що лишається мало місця для мрій про пробудження природи. Але вони повинні мати місце у нашому житті», – кажуть організатори.

    Перше враження від експозиції – це яскравість та чистота кольорів. Квіткові твори, без яких неможливо, мабуть, уявити собі весняний вернісаж, переважають в експозиції.  Тендітні проліски та крокуси, що пробиваються з-під снігу на картинах Олени Кучер, букети польових квітів Ганни Мішиної та Людмили Фесенюк, «Бузок» Олександри Михальчук, «Травневі півонії» Ганни Яшиної віддають теплотою та ніжністю, вони випромінюють аромати весни та надихають красою.

    У музеї Кам’янського відкрилася виставка «Весняні етюди»

    Весна в полотнах кам’янських художників – це і вродлива дівчина на портреті Віктора Зубкова «Заквітчана», і милий серцю куточок рідного міста на картині заслуженого художника України Володимира Жугана «Черемушки» та «Березневе сонечко» Івана Харітонова чи весняний пейзаж Григорія Латунова.

    Виставка діятиме до кінця квітня.

    У музеї Кам’янського відкрилася виставка «Весняні етюди»

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити