• UA
  • RU
  • Україна пропонує внести до списків ЮНЕСКО ще три елементи культури

    03 Квітня, 2023

    Днями Міністерство культури та інформаційної політики України направило три досьє елементів нематеріальної культурної спадщини для розгляду їх на включення до Списків ЮНЕСКО. Про це повідомили в Мінкульті.

    Насамперед, йдеться про вперше підготовлену Україною міжнародну номінацію, подану спільно з Республікою Естонія – «Українська писанка: традиція і мистецтво». Ініціаторами виступили Музей писанкового розпису в місті Коломия (Івано-Франківська область), Національна спілка майстрів народного мистецтва України, Конгрес українців Естонії та Український центр у Таллінні.

    Так само вперше подається Україною номінація до Реєстру кращих практик з охорони нематеріальної культурної спадщини – «Практика з охорони кобзарсько-лірницької традиції». Ініціювали це подання три Кобзарські цехи – Київський, Львівський та Харківський.

    До Репрезентативного списку нематеріальної культурної спадщини подано «Технологію вишивки «білим по білому» міста Решетилівка Полтавської області», елемент живої спадщини, відомий і визнаний не тільки в Україні, а й за її межами. З цією ініціативою виступили осередки майстерності та професійного навчання Решетилівки.

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube, Facebook, Instagram, Telegram

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити