• UA
  • RU
  • Українська письменниця презентувала в Кам’янському свої книги про війну

    21 Вересня, 2023

    У Центральній міській бібліотеці імені Тараса Шевченка презентували воєнний роман «Оскар» авторства харківської письменниці Людмили Охріменко.

    У 2021 році він став переможцем Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова» у номінації «Найкращий твір на воєнну тематику». З 2014 року Людмила Охріменко волонтерить, їздила на передову, тож тема війни та історій військових їй близька й болюча.

    Українська письменниця презентувала в Кам’янському свою книгу про війну

    «Оскар» – про розвідника, спецпризначенця, справжнього українського офіцера, який своїм героїчним вчинком покорив серце пані Людмили.

    «Коли я почула цю історію і зрозуміла, що ж ця людина пережила і наскільки ця людина мужня, то я вирішила, що необхідно цю книгу написати. Головний герой моєї книги абсолютно недотичний ні до мого досвіду, ні до мого всесвіту. Це зовсім інша людина. І це було доволі складно зрозуміти, відчути, щоб написати художню правду», – каже письменниця.

    Українська письменниця презентувала в Кам’янському свою книгу про війну

    Авторка додала, що під час роботи над текстом багато радилася з людьми, які розуміються на військовій справі, читала додаткову літературу. Загалом на написання «Оскара» знадобилося 7 місяців плідної праці.

    Цікавою історією, чому саме у наше місто завітала письменниця, поділилася Лариса Денисюк – директорка централізованої бібліотечної системи Кам’янського:

    «Я навчалася у Харкові. Там залишилися друзі, приятелі. І через спільну знайому, ще у період війни, ми познайомилися з Людмилою Охріменко. Я дуже вдячна їй, що в цьому році пані Людмила не оминула наше місто та приїхала до нас з презентацією своїх книг».

    Українська письменниця презентувала в Кам’янському свою книгу про війну

    Людмила Охріменко каже, що Кам’янське має для неї особливе значення. Після повномасштабного вторгнення, коли вона із сім’єю виїжджала з Харкова, то їхали саме через наше місто.

    Дуже припала їй до душі й наша бібліотека. Письменниця зазначає: це справжній хаб, культурний центр, де збираються люди не тільки почитати, а ще й поговорити, обмінятися думками, познайомитися з новими людьми.

    Письменниця презентувала й інші свої роботи: «Муха в окропі на окупованій території», «Волонтерські історії» тощо. У бібліотеці розповідають, що раніше книжок Людмили Охріменко не мали, але сподіваються, що у найближчий час читачі зможуть познайомитися з її творчістю.

    Українська письменниця презентувала в Кам’янському свою книгу про війну

    Довідка: Людмила Охріменко народилась 11 жовтня 1961 року у місті Синельникове. Довгий час перебувала у Криму, зараз мешкає у Харкові. Має три вищі освіти.

    У 2014 році почала волонтерити. Допомагала 92-й харківській бригаді імені кошового отамана Івана Сірка.

    Писала ще з дитинства, але активно взялася за цю справу після окупації Криму та з початком війни. На рахунку письменниці вже шість книг.

    За час своєї діяльності була фіналісткою на здобуття премії у конкурсі «Коронація слова» у номінації «Інклюзивна література» 2018 року та отримала спеціальну відзнаку за найкращий роман на воєнну тематику Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова» у 2021 році.

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube, Facebook, Instagram, Telegram

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити

    У мистецьких школах Кам’янського відзначили Міжнародний день джазу

    30 квітня, у Міжнародний день джазу, в мистецьких навчальних закладах Кам’янського пройшла низка тематичних заходів....

    Кам’янська художниця представила свою картину на весняній виставці у Львові

    У розквіт весни у Львівському палаці мистецтв відкрився «Весняний салон – 2024». Традиційний захід, який...

    Найменші «зірочки» Кам’янського виступили з натхненним концертом

    1 травня у Лівобережній школі мистецтв відбувся загальношкільний  концерт «Маленькі зірочки звітують», на якому виступили...

    Культурна афіша Кам’янського з 2 по 8 травня

    Програма заходів у закладах культури Кам’янського з 2 по 8 травня Основна сцена Академічного музично-драматичного...

    Ляльковий театр Кам’янського запрошує на нову виставу

    Якщо ви батьки дитини віком від 5 до 10 років, обов’язково покажіть їй повчальну музичну...