Український композитор Роман Григорів перетворив російську ракету на музичний інструмент (ВІДЕО)

20 жовтня в Оксфорді, що у Великій Британії відбулася урочиста вечеря на підтримку України, організована фондом Oxbridge Foundation. Ця подія мала привернути увагу до війни, що триває в Україні, та необхідності допомогти талановитим молодим студентам країни отримати доступ до освіти у Великій Британії та США, щоб забезпечити наступне покоління всім необхідним для відновлення країни.

Український маестро Роман Григорів з Івано-Франківська уперше зіграв на своєму незвичайному інструменті – ракеті 9М27К "Ураган", яка була привезена із Ірпеня у 2022 році.

"Музику" ракети почули у Великій Британії від оркестру "Київська камерата" під вправним керівництвом художнього керівника Богдани Півненко та музичного керівника Кері-Лінн Вілсон.

Разом вони представили захопливий та емоційний виступ, перетворивши корпус бомби РСЗВ "Ураган" на заворожуюче виконання "Музики війни". Їхня потужна співпраця заворожувала публіку, об’єднуючи грубу інтенсивність конфлікту з трансцендентною красою мистецтва.

Маестро Григорів сказав: "За виняткових обставин ця ракета стала музичним інструментом, і гра на ній – ритуал очищення. Для мене це не просто інструмент; це виходить за рамки музики та ідеї концерту. Це більше схоже на ритуал, на глибоке вираження моїх емоцій".

"Вона символізує жах, якого зазнав український народ. Жоден інший інструмент не може зрівнятися з її міццю та виливом болю. Історії, вплетені в її створення, і наші спільні труднощі роблять її воістину незвичайною".

В основі виступу лежали 2 твори, написані під час повномасштабної війни Росії проти України двома найвидатнішими сучасними композиторами країни: "Пісня про ненародженого" для ракети 9М27К "Ураган" Романа Григоровича Григоровича та "Місто Марії" Золтана Алмаші.

Раніше ми писали: У Кам’янському виступить піаніст із світовою славою Alex Pian

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити