• UA
  • RU
  • Чим кам’янчанам запастися на зиму?

    20 Серпня, 2022

    Готуючись до непростої зими, крім круп, олії та макаронів, не забувайте і про важливі продукти рослинного походження. Ми зібрали для вас ТОП-5 корисних і, що головне, недорогих, продуктів, які за версією відомої української дієтологині Оксани Скіталінської здатні добре насичувати організм людини корисними речовинами і підтримувати здоров’я.

    Корисна п’ятірка запасів

    Горіхи. Пані Оксана зазначає: усі довгожителі світу вживають горіхи. Там багато білків та корисних жирів. Горіхи знижують ризик інсультів, покращують кров. Волоські горіхи краще зберігати просто у шкарлупі і чистити вже перед вживанням.

    Буряк. На щастя, з цим овочем в Україні проблем немає, тож запаси буряків – гарний вклад у власне здоров’я. Варений і свіжий, він дарує нам корисні речовини. Наприклад, чайна ложка тертого буряку в день – запевняє дієтологиня, укріплює судини, оздоровлює серце, покращує роботу печінки.

    Морква. Виявляється, морква має протизапальну та антибактеріальну дію. Тобто, салат із тертої моркви – доволі актуальна страва при тій самій застуді. Крім цього, морква насичує клітковиною не гірше, ніж висівки чи харчові добавки. До того ж, і вартість її проти них доступніша.

    Часник. Це – антиоксидант. Він захищає організм від шкідливих речовин, має противірусну та антиоксидантну дію. У період сезонних хвороб буде добрим помічником у підтримці імунітету. Також часник зменшує пошкодження клітин організму, страхує від серцево-судинних хвороб.

    Ягоди. Якщо влітку ви наморозили кілька пакунків цих дарів природи – зробили вірно. Адже навіть морожені ягоди, зазначила дієтологиня, здатні нести користь організму. Вони змінюють і омолоджують судини, оздоровлюють кишечник, покращують стан шкіри та покращують пам’ять.

    Без зелені нікуди

    Ну і наостанок про найкращий супровід кожного прийому їжі – про зелень. Вона протидіє процесам старіння в організмі, на 20% знижує рівень інфарктів та інсультів, підтримує імунітет кишечника. І йдеться не лише про петрушку чи кріп, це і зелена цибуля, і капуста брокколі, і навіть бадилля буряка. Звісно, з приходом холодів придбати зелень стане важче, тож, не зайвим буде засіяти зеленню кілька горщиків на кухонному підвіконні.

    Вкладення у здоров’я

    Нині кожен українець переживає непрості часи. Тож, закономірно дбати про себе і не забувати про підтримку організму. Тим більше, що овочі цьогоріч вродили непогано, і на ринках Кам’янського можна зробити потрібні закупівлі. До речі, у сюжеті наших кореспондентів можна дізнатися, які ціни на овочі зараз. Дбайте про себе – це ваш персональний внесок у перемогу України.

     

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTubeFacebookInstagramTelegram

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити

    Вийде навіть у новачків: рецепт сирної паски без випічки

    Наближається світле свято Великодня. До свята віряни готують обрядову випічку і фарбовані яйця, а також...

    Великдень «на швидку руку»: як зробити вівсяну паску у мікрохвильовці

    Бездріжджова паска, чудове частування. Вівсяна паска може бути приготована як альтернатива традиційній великодній пасці або...

    Смак Грузії: ліниві хачапурі на бігу

    Хачапурі, зберігаючи в собі багатовікову традицію грузинської кухні, завжди вражали своїм багатством смаку. Ці смачні...

    28 квітня, який сьогодні день, яке церковне свято, чого не можна робити

    28 квітня в Україні день поезії. У вірян – Вербна неділя. Іменини святкують Анастасія та...

    Джаз як мова: святкування Міжнародного дня джазу та його глобальний вплив

    Загальноприйнято вважати, що музика є універсальною мовою, яка об’єднує народи, культури та епохи. І серед...