Кам’янчанин скуштував в’ялену рибу та потрапив до реанімації
Незважаючи на літню спеку, люди продовжують легковажити своїм здоров’ям і забувають про особливо небезпечні інфекції. Про один із таких випадків повідомила на своїй сторінці в соцмережі завідувачка Кам’янської станції екстреної медичної допомоги Лариса Биданцева.
Днями на лінію "103" надійшов виклик від 41-річного мешканця лівобережжя Кам’янського, який скаржився на погіршення зору та блювоту.
На виклик прибула бригада "швидкої" у складі фельдшерів Сергія Чернухи і Віктора Городецького та водія Сергія Кійовського. Після збору анамнезу і огляду було поставлено діагноз: підозра на ботулізм. Діагноз підтвердився.
Хворого у важкому стані госпіталізували до реанімації міської інфекційної лікарні. Як з’ясувалося, пацієнт вживав в їжу в’ялену непотрошену рибу власної заготівлі. Два дні після того у чоловіка була блювота, але за допомогою він не звертався. Лише коли стан різко погіршав, викликав швидку. Фельдшери відпрацювали чітко та професійно.
"Хочеться звернутись до населення і нагадати, що треба бути обережними у вживанні їжі, особливо в спекотну погоду, і пам’ятати про терміни її придатності", – наголосила завідувачка станції екстреної меддопомоги.
Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube, Facebook, Instagram, Telegram