Корисні властивості кукурудзи: кому не можна їсти
Вже потроху починається сезон кукурудзи, а отже ми розповімо вам про її користь.
У кукурудзі міститься 26 хімічних елементів і всі вони позитивно впливають на організм людини. Пектин покращує травлення, обміну речовин сприяють калій та магній, а роботі головного мозку допоможе гіалуронова кислота, залізо захищає кровоносну систему.
Молода кукурудза дуже корисна для людей з проблемами жовчного міхура, кишечника, нирок і підшлункової залози. Саме цей продукт сприяє виведенню каміння з нирок та холестерин з нирок.
Але нажаль є й протипоказання вживання кукурудзи. У самому продукті шкідливих речовин немає, але її не слід їсти тим, у кого є тромбоз, підвищене згортання крові, виразка шлунку або непереносимість.