Корисно і смачно: як приготувати домашні мармеладні цукерки
Домашні ласощі завжди мали репутацію найсмачніших, а користі від таких точно більше ніж у магазинних цукерках та мармеладках. Домашній жувальний мармелад сподобається як і дорослим, так і дітям. А желатин у його складі також відомий своєю користю для суглобів. Ловіть простий і смачний рецепт!
Інгредієнти:
- желе — 90 г;
- цукор — 40 г;
- желатин — 60 г;
- лимонна кислота — 2,5 г;
- вода — 130 мл;
- цукрова пудра (для декорування).
Покрокова інструкція приготування:
Для початку замішуємо у каструлі всі сухі інгредієнти (желе, цукор, желатин, лимонна кислота). До речі, желе обираємо з будь-яким смаком, залежить від вподобань.
Окремо заливаємо водою і доводимо її до кипіння. Всипаємо нашу суміш і розмішуємо поки не розчиниться желатин. Варимо так 3 хвилини і знімаємо з вогню.
Готовим розчином заливаємо вподобану форму і ставимо застигати у холодильник. Для додаткового декорування пропонуємо нарізати мармелад шматочками та обваляти у цукровій пудрі.
Смачного!