Не викидайте скисле молоко: ТОП-3 ідеї для його використання
З відключеннями світла багато страждають продукти у холодильнику, особливо молоко. Ситуація неприємна, а пастеризоване та ультрапастеризоване розбирають з полиць супермаркетів за лічені години, але багато хто не може обходитись без нього у повсякденному житті. Розповідаємо як врятувати і використати скисле молоко у приготуванні різних страв.
Млинці та вафлі
Окрім кави з молоком, такі типові сніданки як млинці, панкейки та вафлі також не готують без молока – навіть простроченого. Корисні властивості залишаються, а щою прибрати кислинку – додайте до сніданку фрукти та ягоди, наприклад полуницю або лохину. Таким чином тісто буде не настільки солодким і його можна буде поєднувати багато з чим.
Хліб
Мабуть найвідоміший спосіб використати скисле молоко – випекти хліб. В деякі види хліба потрібно додавати йогурт та інші молочні продукти , проте якщо замінити ці інгредієнти на кисле молоко – це смакуватиме так само добре.
Сир
Виготовити сир зі скислого молока виявяється набагато простішим, аніж здається. Все, що вам потрібно – це кисле молоко, каструля, шматок марлі та сито:
- Налийте молоко в каструлю, нагрівайте помірно і помішуйте.
- Молоко почне утворювати грудки та розділятись на сирну масу та сироватку.
- Коли молоко відокремиться, вимкнісит вогонь та перелийте його у дуршляк, що ви вкрили марлею.
- Відіжміть масу, і так в марлі у вас залишиться сир.