Новий напрямок хлібного мистецтва Фокачча-арт: як стати митцем на власній кухні
Фокачча-арт – це новий тренд, коли ви прикрашаєте фокаччу свіжими овочами та зеленню, щоб зробити красивий їстівний витвір мистецтва.
Створювати хлібне мистецтво з фокаччі не тільки весело, але й смачно! Ці їстівні витвори мистецтва весело робити всією родиною, особливо ця розвага прийде до смаку дітям? пише mis.dp.ua.
Можна навіть створити твір за мотивами Вінсента Ван Гога, але без пензлів, а потім ще насолодитися смачним обідом.
Як приготувати тісто на фокаччу
Інгредієнти:
- 300 г пшеничного борошна;
- 180-200 мл теплої води;
- 15-20 г "живих" дріжджів;
- ½ ч. л. цукру;
- 1 ч. л. солі;
- 2,5-3 ст. л. соняшникової олії;
- 1-2 ст. л. оливкової олії.
Приготування:
- Приготуйте дріжджове тісто для фоккаччі: з’єднайте в мисці 300 г пшеничного борошна з ½ ч. л. цукру та 1 ч. л. солі, а в окремий кут розкришіть 15-20 г "живих" дріжджів. Додайте 2,5-3 ст. л. соняшникової олії та 180-200 мл теплої води.
- Замісіть м’яке еластичне тісто, яке не липне до рук. Намагайтеся не забити його борошном, а при необхідності, під час вимішування, змащуйте руки соняшниковою олією. Сформуйте тісто в кулю та залиште в мисці під рушником або харчовою плівкою на 40-45 хвилин для того, щоб воно піднялося.
- Обімніть тісто та сформуйте фокаччу. Розгортаєте тісто руками в квадратний пласт.
- Тепер формуйте бортики, злегка підвертаючи тісто з боків рулетиком і защипуючи його до центру, фіксуючи бортики.
- Злегка обмажте оливковою олією. Запікайте в духовці при температурі 180 градусів протягом 15-20 хвилин до золотистої скоринки.
Яку начинку можна використовувати
- червона цибуля або біла – тонко нарізана, щоб виглядала як квіти;
- болгарський перець – нарізаний вертикально (щоб він залишався круглим), щоб виглядав як маленькі квіточки, або нарізаний горизонтально (смужками), щоб вийшли великі соняшники;
- зелена цибуля – з неї виходять чудові квіткові стебла або водорості;
- петрушка – ідеально підходить для листя;
- базилік – також чудово підходить для листя або водоростей;
- помідори черрі – розрізані навпіл уздовж і висушені паперовим рушником. Виходять чудові квіткові центри або насіннєві стручки;
- оливки – камені або центри квітів;
- каперси – центри квітів;
- розмарин – невеликі рослини;
- чебрець – невеликі рослини;
- пепероні – можна зробити з нього рибку;
- ковбаса – квіткові центри або насіннєві стручки;
- подрібнений пармезан – пісок.
Дозвольте своїй фантазії творити!