• UA
  • RU
  • Новий напрямок хлібного мистецтва Фокачча-арт: як стати митцем на власній кухні

    Фокачча-арт – це новий тренд, коли ви прикрашаєте фокаччу свіжими овочами та зеленню, щоб зробити красивий їстівний витвір мистецтва.

    Створювати хлібне мистецтво з фокаччі не тільки весело, але й смачно! Ці їстівні витвори мистецтва весело робити всією родиною, особливо ця розвага прийде до смаку дітям? пише mis.dp.ua.

    Фокачча з соняшниками Ван Гога / Фото: з мережі

    Можна навіть створити твір за мотивами Вінсента Ван Гога, але без пензлів, а потім ще насолодитися смачним обідом.

    Як приготувати тісто на фокаччу

    Інгредієнти:

    • 300 г пшеничного борошна;
    • 180-200 мл теплої води;
    • 15-20 г "живих" дріжджів;
    • ½ ч. л. цукру;
    • 1 ч. л. солі;
    • 2,5-3 ст. л. соняшникової олії;
    • 1-2 ст. л. оливкової олії.

    Приготування:

    • Приготуйте дріжджове тісто для фоккаччі: з’єднайте в мисці 300 г пшеничного борошна з ½ ч. л. цукру та 1 ч. л. солі, а в окремий кут розкришіть 15-20 г "живих" дріжджів. Додайте 2,5-3 ст. л. соняшникової олії та 180-200 мл теплої води.
    • Замісіть м’яке еластичне тісто, яке не липне до рук. Намагайтеся не забити його борошном, а при необхідності, під час вимішування, змащуйте руки соняшниковою олією. Сформуйте тісто в кулю та залиште в мисці під рушником або харчовою плівкою на 40-45 хвилин для того, щоб воно піднялося.
    • Обімніть тісто та сформуйте фокаччу. Розгортаєте тісто руками в квадратний пласт.
    • Тепер формуйте бортики, злегка підвертаючи тісто з боків рулетиком і защипуючи його до центру, фіксуючи бортики.
    • Злегка обмажте оливковою олією. Запікайте в духовці при температурі 180 градусів протягом 15-20 хвилин до золотистої скоринки.
    Фокачча з цибулею, помідорами та розмарином / Фото: з мережі
    Фокачча з цибулею, помідорами та розмарином / Фото: з мережі

    Яку начинку можна використовувати

    • червона цибуля або біла – тонко нарізана, щоб виглядала як квіти;
    • болгарський перець – нарізаний вертикально (щоб він залишався круглим), щоб виглядав як маленькі квіточки, або нарізаний горизонтально (смужками), щоб вийшли великі соняшники;
    • зелена цибуля – з неї виходять чудові квіткові стебла або водорості;
    • петрушка – ідеально підходить для листя;
    • базилік – також чудово підходить для листя або водоростей;
    • помідори черрі – розрізані навпіл уздовж і висушені паперовим рушником. Виходять чудові квіткові центри або насіннєві стручки;
    • оливки – камені або центри квітів;
    • каперси – центри квітів;
    • розмарин – невеликі рослини;
    • чебрець – невеликі рослини;
    • пепероні – можна зробити з нього рибку;
    • ковбаса – квіткові центри або насіннєві стручки;
    • подрібнений пармезан – пісок.
    Фокачча-арт: трошки овочів, що є у вас в холодильнику, і ви - митець / Фото: з мережі
    Фокачча-арт: трошки овочів, що є у вас в холодильнику, і ви – митець / Фото: з мережі

    Дозвольте своїй фантазії творити!

    Здивуйте близьких такою нестандартною стравою, всі будуть у захваті / Фото: з мережі
    Здивуйте близьких такою нестандартною стравою, всі будуть у захваті / Фото: з мережі

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити