• UA
  • RU
  • Рецепт: печених яблук із сиром

    Печені яблука з сиром – це дуже смачний і корисний десерт, який легко приготувати в домашніх умовах. Я можу запропонувати вам декілька рецептів печених яблук з сиром, які ви можете спробувати.

    Один з рецептів печених яблук з сиром із додаванням горіхів, меду і сметани для начинки. Для цього вам знадобляться наступні інгредієнти:

    • 4 яблука середнього розміру;
    • 150 г сиру;
    • 1 ст. ложка меду;
    • горіхи.

    Покроковий рецепт:

    • Розімніть сир із медом, поступово додаючи до маси сметану. Консистенція має бути досить густою, тому сметану краще брати з високим відсотком жирності. Додайте до смаку будь-які горіхи. Знову збийте.
    • Добре вимийте плоди, після чого зріжте верхівку (там, де черешок), вона потім буде використовуватися як кришечка. Серцевину з кісточками вийміть ножем. Виріжте трохи м’якоті, яка надалі використовуватиметься для начинки. Дно має залишитися непошкодженим.
    • Наповніть серединку яблук начинкою і накрийте зрізаними верхівками. Застеліть пергаментом лист і викладіть на нього яблука з начинкою всередині.
    • Розігрійте духовку до 190 ° С, поставте в неї яблука і запікайте протягом 25-35 хвилин.
    • Готовий десерт однаково смачний у гарячому та холодному вигляді.

    Інший рецепт печених яблук з сиром із додаванням родзинок, цукру і ванілі для начинки. Для цього вам знадобляться:

    • 1 пачка сиру (200 г);
    • 3 ст. ложки сметани;
    • 6 яблук (великих);
    • 3 ст. ложки цукру;
    • родзинки без кісточок.

    Шо робимо далі:

    • Розімніть сир із цукром, поступово додаючи до маси сметану. Консистенція має бути досить густою, тому сметану краще брати з високим відсотком жирності. Додайте до смаку ваніль і родзинки (бажано білий) залийте окропом і залиште хвилин на 15, після чого воду злийте, а родзинки промийте. Знову збийте.
    • Добре вимийте плоди, після чого зріжте верхівку (там, де черешок), вона потім буде використовуватися як кришечка. Серцевину з кісточками вийміть ножем. Виріжте трохи м’якоті, яка надалі використовуватиметься для начинки. Дно має залишитися непошкодженим.
    • Наповніть серединку яблук начинкою і накрийте зрізаними верхівками. Застеліть пергаментом лист і викладіть на нього яблука з начинкою всередині.
    • Розігрійте духовку до 180 ° С, поставте в неї яблука і запікайте протягом 20-30 хвилин.
    • Готовий десерт однаково смачний у гарячому та холодному вигляді.

    Смачного!

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити