Рецепт: печених яблук із сиром

26 Січня, 2024

Печені яблука з сиром – це дуже смачний і корисний десерт, який легко приготувати в домашніх умовах. Я можу запропонувати вам декілька рецептів печених яблук з сиром, які ви можете спробувати.

Один з рецептів печених яблук з сиром із додаванням горіхів, меду і сметани для начинки. Для цього вам знадобляться наступні інгредієнти:

  • 4 яблука середнього розміру;
  • 150 г сиру;
  • 1 ст. ложка меду;
  • горіхи.

Покроковий рецепт:

  • Розімніть сир із медом, поступово додаючи до маси сметану. Консистенція має бути досить густою, тому сметану краще брати з високим відсотком жирності. Додайте до смаку будь-які горіхи. Знову збийте.
  • Добре вимийте плоди, після чого зріжте верхівку (там, де черешок), вона потім буде використовуватися як кришечка. Серцевину з кісточками вийміть ножем. Виріжте трохи м’якоті, яка надалі використовуватиметься для начинки. Дно має залишитися непошкодженим.
  • Наповніть серединку яблук начинкою і накрийте зрізаними верхівками. Застеліть пергаментом лист і викладіть на нього яблука з начинкою всередині.
  • Розігрійте духовку до 190 ° С, поставте в неї яблука і запікайте протягом 25-35 хвилин.
  • Готовий десерт однаково смачний у гарячому та холодному вигляді.

Інший рецепт печених яблук з сиром із додаванням родзинок, цукру і ванілі для начинки. Для цього вам знадобляться:

  • 1 пачка сиру (200 г);
  • 3 ст. ложки сметани;
  • 6 яблук (великих);
  • 3 ст. ложки цукру;
  • родзинки без кісточок.

Шо робимо далі:

  • Розімніть сир із цукром, поступово додаючи до маси сметану. Консистенція має бути досить густою, тому сметану краще брати з високим відсотком жирності. Додайте до смаку ваніль і родзинки (бажано білий) залийте окропом і залиште хвилин на 15, після чого воду злийте, а родзинки промийте. Знову збийте.
  • Добре вимийте плоди, після чого зріжте верхівку (там, де черешок), вона потім буде використовуватися як кришечка. Серцевину з кісточками вийміть ножем. Виріжте трохи м’якоті, яка надалі використовуватиметься для начинки. Дно має залишитися непошкодженим.
  • Наповніть серединку яблук начинкою і накрийте зрізаними верхівками. Застеліть пергаментом лист і викладіть на нього яблука з начинкою всередині.
  • Розігрійте духовку до 180 ° С, поставте в неї яблука і запікайте протягом 20-30 хвилин.
  • Готовий десерт однаково смачний у гарячому та холодному вигляді.

Смачного!

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити

У Дніпрі небайдужа мешканка допомогла затримати зловмисника

Про цей випадок повідомили в Патрульній поліції Дніпропетровської області. На лінію «102» зателефонувала мешканка міста...

Кам’янська служба зайнятості проводить семінар для військовослужбовців та учасників бойових дій

19 січня у Кам’янській філії Дніпропетровського ОЦЗ відбудеться інформаційний семінар для військовослужбовців та учасників бойових дій. На...

Ніч у Камʼянському минула спокійно, без надзвичайних подій, – Андрій Білоусов

Ніч у Кам’янському минула спокійно – без надзвичайних подій. «За інформацією начальника Дніпропетровської ОВА, вчора...

Як переселенцям на Дніпропетровщині повертають відчуття дому

Майже 400 тисяч, саме стільки переселенців переїхало до Дніпропетровської області з моменту повномасштабного вторгнення. Повернути...

В Україні прогнозують підвищення тарифів на світло і не тільки: усе що відомо

Пропозиції голови Спілки споживачів комунальних послуг Як зазначив голова Спілки Олег Попенко в ефірі Ранок.LIVE.,...