Рецепт: печених яблук із сиром

26 Січня, 2024 |

Печені яблука з сиром – це дуже смачний і корисний десерт, який легко приготувати в домашніх умовах. Я можу запропонувати вам декілька рецептів печених яблук з сиром, які ви можете спробувати.

Один з рецептів печених яблук з сиром із додаванням горіхів, меду і сметани для начинки. Для цього вам знадобляться наступні інгредієнти:

  • 4 яблука середнього розміру;
  • 150 г сиру;
  • 1 ст. ложка меду;
  • горіхи.

Покроковий рецепт:

  • Розімніть сир із медом, поступово додаючи до маси сметану. Консистенція має бути досить густою, тому сметану краще брати з високим відсотком жирності. Додайте до смаку будь-які горіхи. Знову збийте.
  • Добре вимийте плоди, після чого зріжте верхівку (там, де черешок), вона потім буде використовуватися як кришечка. Серцевину з кісточками вийміть ножем. Виріжте трохи м’якоті, яка надалі використовуватиметься для начинки. Дно має залишитися непошкодженим.
  • Наповніть серединку яблук начинкою і накрийте зрізаними верхівками. Застеліть пергаментом лист і викладіть на нього яблука з начинкою всередині.
  • Розігрійте духовку до 190 ° С, поставте в неї яблука і запікайте протягом 25-35 хвилин.
  • Готовий десерт однаково смачний у гарячому та холодному вигляді.

Інший рецепт печених яблук з сиром із додаванням родзинок, цукру і ванілі для начинки. Для цього вам знадобляться:

  • 1 пачка сиру (200 г);
  • 3 ст. ложки сметани;
  • 6 яблук (великих);
  • 3 ст. ложки цукру;
  • родзинки без кісточок.

Шо робимо далі:

  • Розімніть сир із цукром, поступово додаючи до маси сметану. Консистенція має бути досить густою, тому сметану краще брати з високим відсотком жирності. Додайте до смаку ваніль і родзинки (бажано білий) залийте окропом і залиште хвилин на 15, після чого воду злийте, а родзинки промийте. Знову збийте.
  • Добре вимийте плоди, після чого зріжте верхівку (там, де черешок), вона потім буде використовуватися як кришечка. Серцевину з кісточками вийміть ножем. Виріжте трохи м’якоті, яка надалі використовуватиметься для начинки. Дно має залишитися непошкодженим.
  • Наповніть серединку яблук начинкою і накрийте зрізаними верхівками. Застеліть пергаментом лист і викладіть на нього яблука з начинкою всередині.
  • Розігрійте духовку до 180 ° С, поставте в неї яблука і запікайте протягом 20-30 хвилин.
  • Готовий десерт однаково смачний у гарячому та холодному вигляді.

Смачного!

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити

Якої погоди очікувати у Кам’янському 24 липня

24 липня кам’янчанам знадобляться парасольки. У Кам’янському очікується ясна погода, у другій половині дня небо...

Ніжна ягідна випічка: класичний рецепт шарлотки з вишнями

Коли чуємо “шарлотка”, то на думку спадає лише бісквітний пиріг з яблуками. Сьогодні поекспериментуємо з...

У професійне свято в Дніпропетровській ОВА нагородили тренера із Кам’янського

Тренерів області привітали з професійним святом. Загалом відзначили 20 фахівців. Серед них викладачі та вчителі...

Якої погоди очікувати у Кам’янському 23 липня

23 липня буде теплим та сонячним. Небо у Кам’янському буде ясним протягом усього дня. Опадів...

На Дніпропетровщині презентували план підтримки ромської спільноти

План заходів, який сприятиме підтримці ромів, презентували на Дніпропетровщині. Про це повідомили в обласній військовій...