Рецепт: печених яблук із сиром
Печені яблука з сиром – це дуже смачний і корисний десерт, який легко приготувати в домашніх умовах. Я можу запропонувати вам декілька рецептів печених яблук з сиром, які ви можете спробувати.
Один з рецептів печених яблук з сиром із додаванням горіхів, меду і сметани для начинки. Для цього вам знадобляться наступні інгредієнти:
- 4 яблука середнього розміру;
- 150 г сиру;
- 1 ст. ложка меду;
- горіхи.
Покроковий рецепт:
- Розімніть сир із медом, поступово додаючи до маси сметану. Консистенція має бути досить густою, тому сметану краще брати з високим відсотком жирності. Додайте до смаку будь-які горіхи. Знову збийте.
- Добре вимийте плоди, після чого зріжте верхівку (там, де черешок), вона потім буде використовуватися як кришечка. Серцевину з кісточками вийміть ножем. Виріжте трохи м’якоті, яка надалі використовуватиметься для начинки. Дно має залишитися непошкодженим.
- Наповніть серединку яблук начинкою і накрийте зрізаними верхівками. Застеліть пергаментом лист і викладіть на нього яблука з начинкою всередині.
- Розігрійте духовку до 190 ° С, поставте в неї яблука і запікайте протягом 25-35 хвилин.
- Готовий десерт однаково смачний у гарячому та холодному вигляді.
Інший рецепт печених яблук з сиром із додаванням родзинок, цукру і ванілі для начинки. Для цього вам знадобляться:
- 1 пачка сиру (200 г);
- 3 ст. ложки сметани;
- 6 яблук (великих);
- 3 ст. ложки цукру;
- родзинки без кісточок.
Шо робимо далі:
- Розімніть сир із цукром, поступово додаючи до маси сметану. Консистенція має бути досить густою, тому сметану краще брати з високим відсотком жирності. Додайте до смаку ваніль і родзинки (бажано білий) залийте окропом і залиште хвилин на 15, після чого воду злийте, а родзинки промийте. Знову збийте.
- Добре вимийте плоди, після чого зріжте верхівку (там, де черешок), вона потім буде використовуватися як кришечка. Серцевину з кісточками вийміть ножем. Виріжте трохи м’якоті, яка надалі використовуватиметься для начинки. Дно має залишитися непошкодженим.
- Наповніть серединку яблук начинкою і накрийте зрізаними верхівками. Застеліть пергаментом лист і викладіть на нього яблука з начинкою всередині.
- Розігрійте духовку до 180 ° С, поставте в неї яблука і запікайте протягом 20-30 хвилин.
- Готовий десерт однаково смачний у гарячому та холодному вигляді.