Смачний манник за 10 хвилин у мікрохвильовці
Смачний і простий манник став улюбленим класичним рецептом серед літньої випічки. 10 хвилин вільного часу і десерт до чаю готовий. Приготуємо?
Інгредієнти:
- манна крупа – 150 г;
- кефір – 200 мл;
- яйця – 2 шт;
- цукор – 100 г;
- борошно – 120 г;
- сіль – третина ч.л.;
- вершкове масло – 100 г;
- розпушувач – 1 ч.л.;
- ванілін – 1 пачка;
- сметана – 250 г;
- цукрова пудра – 2 ст.л.
Покроковий рецепт
- До манної крупи додайте кефір, цукор, яйця, сіль і розтоплене вершкове масло. Перемішайте.
- Борошно, розпушувач і цукрову пудру змішуємо та додаємо до основної маси.
- Готове тісто ставимо у посуд, в якому можна випікати у микрохвильовій печі, і готуємо 9-10 хвилин (якщо на вашій печі можна виставити потужність, радимо обрати 800 Вт). Перевіряємо готовність зубочисткою чи іншою дерев’яною шпажкою.
- До сметани додайте залишок цукрової пудри, змащуємо основу зверху та по боках.
Смачного!