У Кам’янському районі розпочинаються жнива: як зберегти врожай
Суха, спекотна погода, наявність на полях автомобільної, хлібозбиральної техніки, а також так званий людський фактор можуть спричинити пожежу. Як свідчить досвід, причиною загорань під час жнив на хлібних ланах часто є саме людська недбалість та безвідповідальність.
Тому саме в цей період співробітники ДСНС звертають увагу всіх фермерів та власників сільськогосподарських угідь на дотриманні заходів пожежної безпеки:
- під час збирання врожаю забороняється спалення стерні та жнивних залишків,
- хлібні поля в місті прилягання їх до лісових масивів, степової смуги, торфовищ та автомобільних доріг повинні бути скошені,
- також забороняється робота тракторів та іншої техніки без капотів або з відкритими капотами.
Крім цього, варто звернути увагу, що найбільшу небезпеку для хлібів у полі становлять несправності вихлопних систем техніки, а також протікання пально-мастильних матеріалів з неї.
Не потрібно також забувати про заборону випалювання сухої рослинності та її залишків, адже за такі протиправні дії передбачено адміністративну, а в деяких випадках під час дії воєнного стану навіть кримінальна відповідальність згідно чинного законодавства.
Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube, Facebook, Instagram, Telegram