Українцям розповіли, як обрати смачний і корисний шоколад
Шоколад та шоколадні цукерки люблять і дорослі, і діти. Тому на полицях магазинів представлений широкий асортимент цих ласощів – різних за складом, вагою і ціною. На що варто звернути увагу споживачу при виборі шоколадних смаколиків, розповіли в Держпродспоживслужбі.
У справжньому шоколаді обов’язково повинні бути какао терте (какао-маса) і масло какао. Якщо ж частину чи весь обсяг какао-масла замінено на рослинні жири (наприклад, пальмова олія) або кондитерський жир, правильною назвою такого продукту буде "кондитерська плитка" або "солодка плитка", але не шоколад.

При купівлі шоколаду споживачам радять:
- читайте склад: перші позиції – це найбільші за масою компоненти. Якщо какао-продукти чи какао-масло стоять далеко в кінці – можливо, це неякісний продукт;
- перевіряйте термін придатності й умови зберігання – неправильне зберігання (висока температура, вологість) може вести до змін жирнокислот, окиснення тощо;
- не купуйте продукцію без маркування або з нечитабельним складом – це порушення правил продажу;
- перевіряйте привабливі рекламні написи ("натуральний", "екстра", "вищий сорт") – вони не гарантують якість, якщо склад і маркування не відповідають нормам;
- не купуйте шоколадні вироби у місцях стихійної торгівлі.
"Будьте уважні до вибору харчових продуктів, і ви отримаєте не лише приємний смак, а й безпечність для вашого здоров’я", – підсумували в Держпродспоживслужбі.