Українські шеф-кухарі та держава підписали Маніфест
Найвідоміші шеф-кухарі України та представники державної влади проголосили Маніфест про відродження української кухні. Основні пункти спільної угоди — популяризація національної кухні у світі, пошук нових формул стародавніх страв і розвиток вітчизняного гастротуризму.
Під час проголошення Маніфесту були присутні 29 шефів, що наразі впливають на те, якою є та буде українська гастрономія, представники Міністерств культури та інформаційної політики, закордонних справ, економіки, а також державного агентства з розвитку туризму України.
"Ідея маніфесту виникла, щоб об’єднати зусилля держави та представників ресторанної сфери, аби популяризувати українську етнічну кухню та формувати культуру української гастрономії. Вареники, галушки, банош, вергуни, борщ – всім відомі ці українські страви. Вони асоціюються з нашою країною"
– написав у своєму Фейсбуці міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко. Також він назвав підписання маніфесту сприятливим зокрема для посилення української заявки на включення борщу до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.
Підписуйтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube, Facebook, Instagram, Telegram