Українські військові отримуватимуть халяльні та кошерні сухпайки
Міністерство оборони України затвердило оновлену технічну специфікацію на добовий польовий набір продуктів. Тепер, окрім звичайних, для військових можна закуповувати халяльні та кошерні сухпайки, що покликано покращити харчування військовослужбовців відповідно до їх релігійних потреб.
Халяльні сухпайки розроблені для військових, які дотримуються ісламських норм харчування. Кошерні відповідають вимогам кашруту і призначені для військовослужбовців, які сповідують юдаїзм.
Залежно від типу сухпайка (звичайний, халяльний чи кошерний) асортимент перших страв складається з борщу з яловичиною або супів зі свининою, курятиною, бараниною або яловичиною. Відповідно, перелік других страв включає різноманітні каші зі свининою, яловичиною, бараниною, куркою тощо. Ураховано також зручність використання та швидкість приготування продуктів на полі бою, – запевнили в Міноборони.