Вітання від літа: кольорові млинці
Щоб приготувати фіолетові млинці, знадобиться жменя смородини. Саме той час, коли заморожені стануть в нагоді. До слова, ягоду можна використати не лише як натуральний барвник, а і як начинку. Так приготовані млинці стануть ще смачнішими й суперкорисними, адже смородина — надзвичайно вітамінний продукт.
ІНГРЕДІЄНТИ
• Борошно – 200 г
• Яйця – 3-4 шт.
• Молоко – 250 мл
• Цукор – 100 г
• Смородина (можна заморожену) – 150 г
• Олія 2 ст.л.
• Сіль – дрібка
ПРИГОТУВАННЯ
Етап №1
Перш за все, потрібно розморозити смородину. Тим часом можна зайнятися іншими процесами.
Етап №2
Беремо миску. Розбиваємо в неї яйця. Додаємо половину цукру. Яйця та цукор збиваємо міксером до утворення пінки. Починаємо поступово додавати борошно. Тісто не має бути занадто густим або рідким. Додаємо дрібку солі та добре перемішуємо. Далі вливаємо у суміш молоко та збиваємо до тих пір, поки всі грудочки не зникнуть.Етап №3
Смородину змішуємо з іншою частиною цукру та робимо однорідне пюре.
Вливаємо смородинове пюре у ємність із тістом. Додаємо олію. Перемішуємо.
Етап №4
Трохи змастивши пательню рослинною олією, починаємо смажити млинці.
Етап №5
Фіолетові млинці смачно начинити кисломолочним сиром, полити зверху сметанкою або сиропом та щедро посипати ягідками смородини.