Як правильно обрати та приготувати кукурудзу
Кукурудза влітку як сезонний смаколик завжди була, є і буде актуальною. Сьогодні розповімо як правильно її варити, аби вона залишалась соковитою, м’якою та ніжною.
Як обрати?
Обирайте молоді качани – час їх приготування буде значно швидшим.
"Тут працює просте правило: чим молодше кукурудза, тим швидше вона вариться. Зараз є величезна кількість різних сортів кукурудзи, яка неймовірно смакує сама по собі. А якщо додати до неї дрібку солі з вершковим маслом, цей овоч перетворюється у витвір кулінарного мистецтва. Зверніть особливу увагу на мармурову кукурудзу, що поєднує у собі білі та жовті зернятка. А ще раджу купувати кукурудзу у зеленому листі, що також вказує на свіжість овоча", – ділиться український шеф-кухар Євген Клопотенко.
Як правильно варити?
Випереджаючи всі традиційні правила, кукурудзу можна варити у листі. Так вона стане більш запашною. Варити рекомендується 15-20 хвилин для молодих качанів. Аби підвищити шанси повної готовності, обирайте її однакового розміру (або розділіть навпіл деякі задовгі). Чим "старші" качани, тим довше треба її тримати на вогні.
" Щоб поліпшити смак кукурудзи, додайте до води, у якій вона вариться, трошки цукру. Також можна злити воду зі звареної кукурудзи та завернути каструлю у рушник, щоб качани були у теплі ще десь 30-60 хвилин. Це зробить овоч ще більш м’яким та соковитим", – Євген Клопотенко.