Як захистити себе та дітей від гострих кишкових інфекцій
Спеціалісти Дніпропетровського обласного ЦКПХ розповіли, як уберегтися від гострих кишкових інфекцій. Вони можуть призвести до серйозних ускладнень та навіть трагічних наслідків.
Щоб не захворіти, треба дотримуватися наступних правил:
- Купувати продукти лише в офіційних магазинах або на сертифікованих ринках, уникаючи стихійної торгівлі чи покупок у приватних осіб.
- Ретельно мити руки перед готуванням і споживанням їжі.
- Регулярно очищати та дезінфікувати кухонні поверхні й приладдя, підтримуючи чистоту на кухні.
- Термічно обробляти м’ясо, рибу та яйця, доводячи страви до температури не нижче 70 °С. Не залишати готову їжу при кімнатній температурі довше ніж на 2 години.
- Зберігати продукти відповідно до вказаних виробником температурних умов і термінів придатності.
- Використовувати для приготування чисту, безпечну воду.
- Уникати вживання домашніх консервів із пошкодженими кришками, зміненим кольором чи запахом, а також тих, у якості яких є сумніви.
- За тривалої відсутності електроенергії не вживати продукти, які зберігалися в холодильнику без належного охолодження.