Заварюйте чай правильно: класичний підхід до традиційного напою
Головною порадою є дати чаю час на заварювання. Дійсно, хоч і немає правила щодо ідеального таймінгу для заварювання, любителі зеленого чаю рекомендують тримати його від 1 до 3 хвилин. Чому так і про інші секрети – читайте далі.
Скільки хвилин заварювати різний чай?
Сортів чаю – безліч. Здається що трьох хвилин для заварювання може не вистачити, але якщо “перетримати” – смак виявиться гірким і різким.
“Щоб знайти ідеальний час замочування, спробуйте чай після першої хвилини, щоб перевірити, як розвинувся смак. Якщо йому потрібно більше часу, повторюйте тест на смак кожні 30 секунд, доки він не буде готовий до вживання”, – пише mashed.
Не кип’ятіть воду
Листя справжнього зеленого чаю є дуже крихким, і кип’ячена вода може просто його спалити. Використовуйте трішки холоднішу воду, 70-80 градусів. На відміну від зеленого чаю, чорний немає таких обмежень. Тому заварювати його можна як і окропом, так і довше трьох хвилин.