Овочевий суп з квасолею
Овочевий суп з квасолею – це смачна і корисна страва, яка підходить для будь-якої пори року. Якщо ви хочете приготувати овочевий суп з квасолею, то ось один з можливих рецептів:
- Для приготування супу вам знадобляться наступні інгредієнти: 200 г білої квасолі, 2 л води, 2 ст. л. оливкової олії, 1 цибулина, 2 морквини, 2 стебла селери, 2 зубчики часнику, 1 лавровий лист, сіль, перець, 1 ст. л. томатної пасти, 1 ч. л. сушеної м’яти, зелень для прикраси.
- Спочатку потрібно замочити квасолю в холодній воді на 8-10 годин або на ніч. Потім злити воду, промити квасолю і перекласти її в каструлю. Додати воду, оливкову олію, цибулю, моркву, селеру, часник, лавровий лист, сіль і перець за смаком. Довести до кипіння і варити на слабкому вогні до м’якості квасолі, близько 40-50 хвилин.
- Коли квасоля буде майже готова, додати до неї томатну пасту, сушену м’яту і добре перемішати. Варити ще 10 хвилин, поки суп не набуде насиченого кольору і аромату.
- Овочевий суп з квасолею подавати гарячим, прикрасивши нарізаною зеленню.
Смачного!