• UA
  • RU
  • Стерта історія: на в’їзді у Донецьку область на стелі замалювали посмертні надписи військових

    16 Квітня, 2024

    На в’їзді в Донецьку область раніше стояла стела, на якій українські солдати і добровольці залишали свої написи. Кам’яний монумент був своєрідною візитною карткою Донецької області, і оскільки багато солдатів, які залишали написи, загинули в бою, багато імен та прізвищ, залишених на ньому, є посмертними. Лише нещодавно стало відомо, що пам’ятник зафарбували.

    Волонтерка, яка допомогала фарбувати стелу зазначила, що стела не є Меморіалом.

    “Дякуємо всім хто підтримує і розуміє, що Стела – це не меморіал, Стела – це обличчя в першу чергу! Ця стела слава Богу не бере участь в бойових діях і надписи благодійних організацій і доставки піци ну так собі. Меморіали так це памʼять, прапори які дуже гарно зробили це памʼять і тепер дуже доповнюють пофарбовану стелу.”

    Четверо волонтерів із власної ініціативи оновили стелу з назвою регіону,замалювавши при цьому численні написи, зроблені на ній військовослужбовцями, що боронили чи боронять Донеччину від ворога.

    Це спричинило вибух обурення в соцмережах: люди наголошують, що ці написи та наліпки мали історичну цінність у контексті російсько-української війни, а багатьох із тих, хто їх залишив, уже немає серед живих. І немало з них загинули, захищаючи саме Донецьку область.

    “Невже так важко усвідомити, що саме ця стела несе за собою надважкий символізм і тут справа не в красі та свіжій фарбі?”; “Навіщо ви це зробили? Ця стела – символ незламності Донецької області. Пам’ять про всіх, хто бореться на цьому напрямку. Просто взяли і стерли частину історії”; “Мені боляче дивитись на те, як ви стираєте пам’ять”, – пишуть коментатори у соцмережах.

    Так виглядає “До” і “Після” стели / Фото: з мережі

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити

    «Будиночок для друзів»: у Кам’янському пройде тренінг за участю ВПО

    Громадська організація «Правопростір» в межах програми «Єднання заради дії», що втілюється IREX за підтримки Державного...

    Рецепт – простіше нікуди: перепічки на кефірі з сиром

    Рум’яна скоринка, м’яке тісто та багато начинки. З цими перепічками ви забудете про інші варіанти,...

    Заробітня плата 24 тисячі гривень: центр зайнятості представляє актуальні вакансії

    Центр зайнятості Кам’янського пропонує шукачам роботи звернути увагу на актуальні вакансії від підприємств міста. Робітник...

    Візит до притулку для тварин

    17 травня Центр молодіжних ініціатив спільно з активістами ГО “Бджола” здійснили візит до міського притулку...

    Продовжуємо підготовку до майбутнього опалювального сезону, – міський голова

    Ремонти внутрішньобудинкових мереж виконуються на підставі звернень громадян до Єдиної Диспетчерської служби. Сьогодні міський голова...