Кулінарний символ весни: рецепт запеченої спаржі з фетою
Останні роки тенденція вважати спаржу, або ще називають аспарагусом, чимось екзотичним вже майже не зустрічається. Багато хто відкрив для себе нові страви і нові смаки, адже запікати спаржу легко, а їстівних поєднань безліч. Пропонуємо легкий рецепт запеченою спаржі з сиром фета.
Інгредієнти:
Як підготувати спаржу і ще пара лайфхаків
Рекомендуємо промити спаржу під проточною водою і жорстку нижню частину обрізати десь на 3-4 см. Або за допомогою ножа чи економки зчистити верхній жорсткий шар. Для приготування обираємо скляну, керамічні форми – головне уникати металевих, а то підгорить. Тепер до готування!
Покрокова інструкція
Миємо, сушимо рушником і чистимо спаржу (аспарагус). Беремо форму для запікання і змащуємо 20 г оливкової олії. Туди ж викладаємо 150 г сиру фета, розламуючи на 4 частини.
Зверху на сир викладаємо пагони спаржі, зверху залишки олії і кидаємо дві гілочки чебрецю.
Запікаємо у розігрітій до 200 градусів у духовці на 10 хвилин.
Смачного!