Корисний стародавній напій секанджабін: простий і перевірений рецепт

Вже менш ніж через тиждень до нас приходить літній сезон, а з ним й іноді неймовірна спека. А ви знаєте, що вже тисячі років тому люди вже придумали як боротись зі спрагою? Перевірений рецепт з Близького Сходу однієї з найдавніших версій лимонаду секанджабін представляємо і вашій увазі!

Фото: Рівне1
Фото: Рівне1

Інгредієнти:

  • 200 г – цукор;
  • 120 мл – вода;
  • 55 мл – білий винний оцет;
  • 1/3 шт – лимон;
  • 5 г – свіжий корінь імбиру;
  • 10 шт – полуниця;
  • 4 шт – гілочки чебрецю.

Готуємо

  1. Корінь імбиру зачищуємо і нарізаємо тоненькими скибками, полуницю також миємо і нарізаємо на четвертинки. З лимону знімаємо цедру і виймаємо м’якоть.
  2. У каструлю засипаємо цукор, заливаємо водою і на середній вогонь – не чіпаємо!
  3. Як тільки сироп закипів – додаємо фрукти. імбир та чебрець. Залишаємо на три хвилини.
  4. Влити у сироп оцет і розмішати. Накрити напій кришкою і залишити на плиті до повного охолодження —  4-5 годин. Готовий сироп перелити у банку та поставити в холодильник.
  5. Для подачі розводити сироп водою у пропорції  1:6 . До напою обов’язково додавати лід: смак має бути вираженим та насиченим.

Смачного!

Раніше ми повідомляли:

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити