Корисний стародавній напій секанджабін: простий і перевірений рецепт
Вже менш ніж через тиждень до нас приходить літній сезон, а з ним й іноді неймовірна спека. А ви знаєте, що вже тисячі років тому люди вже придумали як боротись зі спрагою? Перевірений рецепт з Близького Сходу однієї з найдавніших версій лимонаду секанджабін представляємо і вашій увазі!
Інгредієнти:
- 200 г – цукор;
- 120 мл – вода;
- 55 мл – білий винний оцет;
- 1/3 шт – лимон;
- 5 г – свіжий корінь імбиру;
- 10 шт – полуниця;
- 4 шт – гілочки чебрецю.
Готуємо
- Корінь імбиру зачищуємо і нарізаємо тоненькими скибками, полуницю також миємо і нарізаємо на четвертинки. З лимону знімаємо цедру і виймаємо м’якоть.
- У каструлю засипаємо цукор, заливаємо водою і на середній вогонь – не чіпаємо!
- Як тільки сироп закипів – додаємо фрукти. імбир та чебрець. Залишаємо на три хвилини.
- Влити у сироп оцет і розмішати. Накрити напій кришкою і залишити на плиті до повного охолодження — 4-5 годин. Готовий сироп перелити у банку та поставити в холодильник.
- Для подачі розводити сироп водою у пропорції 1:6 . До напою обов’язково додавати лід: смак має бути вираженим та насиченим.
Смачного!