• UA
  • RU
  • Торт “Червоний оксамит”: спробувавши одного разу, закохаєтесь назавжди

    Якщо намічається день народження або ви хочете зробити сюрприз коханій людині, ми в цьому з радістю допоможемо! Пропонуємо вам рецепт торта “Червоний оксамит”, який підходить навіть для новачків у кондитерському мистецтві. Це поєднання соковитих коржів з ніжним кремом і незабутнім задоволенням. Ви самі зможете приготувати такий дивовижний десерт, дотримуючись наших порад.

    Складові:

    • 500 мл молока;
    • 1½ ст. ложки оцту;
    • 350 г борошна;
    • 15 г какао-порошку;
    • 1 ч. ложка соди;
    • 300 г + для змащування вершкового масла;
    • 300 г цукру;
    • 2 яйця;
    • 1 ст. ложка червоного гелевого харчового барвника;
    • 30 г кукурудзяного крохмалю;
    • 150 г цукрової пудри.

    Приготування:

    Розігрійте духовку до 180 °C. Три круглі форми для випічки діаметром 20 см змастіть олією. Дно застеліть пергаментом. Якщо у вас лише одна форма, печіть у ній коржі по черзі.

    З’єднайте 250 мл молока та оцет. Залиште на 10 хвилин. Змішайте борошно, какао-порошок і соду.

    Збийте міксером 100 г вершкового масла з цукром у пишну масу. По одному додайте яйця.

    Порціями введіть у тісто суміш сухих інгредієнтів, чергуючи їх із молоком. Вмішайте харчовий барвник. Раніше замість нього американські пекарі використовували варені буряки.

    Розподіліть тісто по формах. Випікайте коржі близько 30 хвилин. Повністю остудіть.

    Торт "Червоний оксамит": спробувавши одного разу, закохаєтесь назавжди / Фото: з мережі

    Готовність перевірте зубочисткою: вона має залишитися чистою.

    Для крему з’єднайте в каструлі крохмаль і 250 мл молока. Нагрівайте, постійно помішуючи, до загустіння. Дайте охолонути до кімнатної температури.

    Збийте міксером 200 г масла та цукрову пудру. Поступово додайте заварну основу.

    Прошаруйте коржі кремом. Залишками покрийте торт зовні.

    За бажанням прикрасьте кондитерською посипкою.

    Насолоджуйтесь!

    Торт "Червоний оксамит": спробувавши одного разу, закохаєтесь назавжди / Фото: Zira

    Раніше ми писали: Дарунок травневої природи: рецепт освіжаючого бузинового квасу

     

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити