• UA
  • RU
  • Дарунок травневої природи: рецепт освіжаючого бузинового квасу

    29 Травня, 2024 |

    Квас із бузини – це дивовижний напій, який не тільки здивує вас освіжаючим смаком, а й має багато корисних властивостей для вашого здоров’я. Завдяки унікальному поєднанню природних інгредієнтів, квас із бузини може поліпшити вашу шкіру, підвищити імунітет, поліпшити травлення і забезпечити організм необхідними поживними речовинами.

    Для приготування квасу з бузини годяться свіжі суцвіття, що повністю розпустилися і мають приємний запах. Заготовлювати сировину краще в суху сонячну погоду близько полудня, тоді квітки містять максимум нектару. Одразу після дощу і в похмурий день концентрація нектару мінімальна, напій вийде гіршим. Не можна збирати суцвіття біля доріг та в інших запилених місцях.

    Складові:

    • 150 г квіток бузини;
    • 10 л води;
    • 1 кг цукру;
    • 15 г лимонної кислоти.

    Приготування:

    У каструлю нагрійте воду до 45 °С і додайте в неї цукор та лимонну кислоту. Не забувайте постійно помішувати. Коли цукор повністю розчиниться – зніміть каструлю з вогню і залиште сироп охолоджуватися;

    Квітки бузини очистіть від комах і живців. Не промивайте квіти водою, оскільки ви можете змити дріжджі;

    Коли сироп охолоне до температури 30° С – перелийте його в емальовану каструлю, де квас буде бродити. Після цього додайте квітки бузини та лимонну кислоту. У вашій ємності має залишитися ще 15% вільного місця, щоб у процесі бродіння піднялася піна;

    Масу ретельно перемішайте і накрийте марлею або щільною тканиною, щоб туди не потрапили сторонні предмети. Перенести посуд із квасом у темне місце, де температура становить 20-28°С. Квас має бродити 5 днів;

    Не забувайте помішувати напій двічі на день, щоб він не скис. На 4-й день процідіть квас від квіток бузини через марлю і за необхідності додайте цукор. Розлийте квас по пляшках, залишаючи при цьому 6 см. Поставте пляшки в холодильник або льох із температурою 3-10°С ще на 3 дні.

    Смакуйте із задоволенням!

    Раніше ми писали: Під силу навіть кухареві-початківцю: рецепт класичного шніцеля з яловичини

     

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити

    Юних кам’янчан запрошують долучитися до табору «Молодь Camp»

    Відкрито реєстрацію на молодіжний табір «Молодь Camp» для учасників віком 14–19 років, який діятиме з...

    В Україні хочуть побудувати декілька сміттєобробних заводів

    Міністерство охорони довкілля спільно з державною установою «Офіс із залучення та підтримки інвестицій» шукатимуть зацікавлених...

    Відкриваємо сезон кабачків: рецепт запечених овочей з лимоном

    Легкість у приготуванні та актуальні сезонні продукти – запечені кабачки в духовці ваш правильний вибір....

    «Укрзалізниця» встановила рекорд перевезення пасажирів із початку великої війни

    У неділю, 30 червня, «Укрзалізниця» встановила рекорд – 100 000 пасажирів за добу. Як повідомили...

    Якої погоди очікувати у Кам’янському 3 липня

    Кам’янчан чекає спекотна середа. До світанку у Кам’янському очікується хмарна погода, яка вранці проясниться, а...