Дарунок травневої природи: рецепт освіжаючого бузинового квасу

29 Травня, 2024 |

Квас із бузини – це дивовижний напій, який не тільки здивує вас освіжаючим смаком, а й має багато корисних властивостей для вашого здоров’я. Завдяки унікальному поєднанню природних інгредієнтів, квас із бузини може поліпшити вашу шкіру, підвищити імунітет, поліпшити травлення і забезпечити організм необхідними поживними речовинами.

Для приготування квасу з бузини годяться свіжі суцвіття, що повністю розпустилися і мають приємний запах. Заготовлювати сировину краще в суху сонячну погоду близько полудня, тоді квітки містять максимум нектару. Одразу після дощу і в похмурий день концентрація нектару мінімальна, напій вийде гіршим. Не можна збирати суцвіття біля доріг та в інших запилених місцях.

Складові:

  • 150 г квіток бузини;
  • 10 л води;
  • 1 кг цукру;
  • 15 г лимонної кислоти.

Приготування:

У каструлю нагрійте воду до 45 °С і додайте в неї цукор та лимонну кислоту. Не забувайте постійно помішувати. Коли цукор повністю розчиниться – зніміть каструлю з вогню і залиште сироп охолоджуватися;

Квітки бузини очистіть від комах і живців. Не промивайте квіти водою, оскільки ви можете змити дріжджі;

Коли сироп охолоне до температури 30° С – перелийте його в емальовану каструлю, де квас буде бродити. Після цього додайте квітки бузини та лимонну кислоту. У вашій ємності має залишитися ще 15% вільного місця, щоб у процесі бродіння піднялася піна;

Масу ретельно перемішайте і накрийте марлею або щільною тканиною, щоб туди не потрапили сторонні предмети. Перенести посуд із квасом у темне місце, де температура становить 20-28°С. Квас має бродити 5 днів;

Не забувайте помішувати напій двічі на день, щоб він не скис. На 4-й день процідіть квас від квіток бузини через марлю і за необхідності додайте цукор. Розлийте квас по пляшках, залишаючи при цьому 6 см. Поставте пляшки в холодильник або льох із температурою 3-10°С ще на 3 дні.

Смакуйте із задоволенням!

Раніше ми писали: Під силу навіть кухареві-початківцю: рецепт класичного шніцеля з яловичини

 

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити

Майже кожного дня у пожежах заживо гинуть дикі тварини

В Україні з початку поточного року вже згоріли майже 26 тисяч гектарів землі. Про це повідомили у...

Випускники шкіл Кам’янського, які отримали 200 балів на НМТ

У травні–липні відбулись цьогорічні сесії Національного мультипредметного тесту (НМТ). Це свого роду випускні іспити, які...

Протягом цієї ночі на території Кам’янського було тихо

Про ситуацію в Кам’янському станом на ранок четверга, 25 липня повідомив міський голова Андрій Білоусов....

Тиха смерть: в Україні від початку купального сезону втопилося 432 людини

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), щороку в усьому світі внаслідок утоплення помирає близько...

Скільки хлопчиків та дівчаток народилося у Кам’янському за минулий тиждень

Доброго ранку, громадо! На території міста протягом цієї ночі без надзвичайних подій. За минулий тиждень,...