Ідеальна для спекотної погоди: окрошка на кефірі зі сметаною та ковбасою

10 Червня, 2024 |

Найкращий суп для літнього обіду – це окрошка. Рецепт на кефірі виручить, якщо під рукою немає квасу. Ця перша страва виходить ніжною та з легкою кислинкою.

Складові:

  • 3 картоплини;
  • 3-4 яйця;
  • 150-200 г редиски;
  • 2-3 свіжих огірка;
  • 250 г вареної ковбаси;
  • кріп і зелена цибуля;
  • сіль за смаком;
  • 2 ч. ложки столового хріну;
  • 100 г сметани;
  • 500 мл кефіру (2,5 %);
  • 600 мл кип’яченої води.

Приготування:

Картоплю відваріть за 20-25 хвилин, яйця – за 10 хвилин. Остудіть і відокремте білки від жовтків.

Картоплю, білки, редиску, огірки та ковбасу наріжте невеликими шматочками. Зелень нарубайте. Складіть у каструлю, злегка посоліть і перемішайте.

Жовтки натріть на дрібній тертці або розімніть виделкою. Змішайте з хріном, сметаною та холодним кефіром. Разом із холодною водою додайте до решти інгредієнтів і перемішайте.

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити