• UA
  • RU
  • Ідеальна для спекотної погоди: окрошка на кефірі зі сметаною та ковбасою

    Найкращий суп для літнього обіду – це окрошка. Рецепт на кефірі виручить, якщо під рукою немає квасу. Ця перша страва виходить ніжною та з легкою кислинкою.

    Складові:

    • 3 картоплини;
    • 3-4 яйця;
    • 150-200 г редиски;
    • 2-3 свіжих огірка;
    • 250 г вареної ковбаси;
    • кріп і зелена цибуля;
    • сіль за смаком;
    • 2 ч. ложки столового хріну;
    • 100 г сметани;
    • 500 мл кефіру (2,5 %);
    • 600 мл кип’яченої води.

    Приготування:

    Картоплю відваріть за 20-25 хвилин, яйця – за 10 хвилин. Остудіть і відокремте білки від жовтків.

    Картоплю, білки, редиску, огірки та ковбасу наріжте невеликими шматочками. Зелень нарубайте. Складіть у каструлю, злегка посоліть і перемішайте.

    Жовтки натріть на дрібній тертці або розімніть виделкою. Змішайте з хріном, сметаною та холодним кефіром. Разом із холодною водою додайте до решти інгредієнтів і перемішайте.

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити