Ідеальна для спекотної погоди: окрошка на кефірі зі сметаною та ковбасою
Найкращий суп для літнього обіду – це окрошка. Рецепт на кефірі виручить, якщо під рукою немає квасу. Ця перша страва виходить ніжною та з легкою кислинкою.
Складові:
- 3 картоплини;
- 3-4 яйця;
- 150-200 г редиски;
- 2-3 свіжих огірка;
- 250 г вареної ковбаси;
- кріп і зелена цибуля;
- сіль за смаком;
- 2 ч. ложки столового хріну;
- 100 г сметани;
- 500 мл кефіру (2,5 %);
- 600 мл кип’яченої води.
Приготування:
Картоплю відваріть за 20-25 хвилин, яйця – за 10 хвилин. Остудіть і відокремте білки від жовтків.
Картоплю, білки, редиску, огірки та ковбасу наріжте невеликими шматочками. Зелень нарубайте. Складіть у каструлю, злегка посоліть і перемішайте.
Жовтки натріть на дрібній тертці або розімніть виделкою. Змішайте з хріном, сметаною та холодним кефіром. Разом із холодною водою додайте до решти інгредієнтів і перемішайте.