Потрійне солодке задоволення: як зробити трайфл із черешнею в домашніх умовах
Трайфл – це класичний англійський десерт, який прикрашав столи більше чотирьох століть. У перекладі трайфл означає "дрібниця". Він складається з декількох шарів і трьох обов’язкових складових: бісквіт, крем та фрукти або ягоди. Соковиті ягоди, повітряний шоколадний бісквіт і хмара ніжних збитих вершків – просте, але шалено апетитне поєднання.
Складові:
- 90 г борошна;
- 2 ст. ложки какао-порошку;
- 1 ч. ложка розпушувачу;
- 3 яйця;
- 120 г цукру;
- 1 щіпка солі;
- 60 мл молока;
- 2 ст. ложки олії
- 600 мл вершків жирністю 33%;
- 100 г цукрової пудри;
- 1 ч. ложка ванільного екстракту
- 500 г черешні;
- темний шоколад за смаком.
Приготування:
Борошно просійте з какао-порошком і розпушувачем. Міксером збийте яйця з цукром і сіллю в густу світлу піну за 5-7 хвилин.
Додайте до яєць сухі інгредієнти та тепле молоко, перемішайте до однорідності. Влийте олію, ще раз перемішайте.
Розігрійте духовку до 180 °С. Круглу форму діаметром 18-20 см застеліть папером для випічки. Вилийте туди тісто.
Випікайте бісквіт 30-40 хвилин до готовності. Повністю його остудіть і наріжте невеликими кубиками.
Для десерту можна взяти шматочки готового бісквіта або кексу без наповнювачів.
Холодні вершки збийте міксером у густу піну, введіть цукрову пудру та ванільний екстракт.
Черешню розріжте навпіл і очистіть від кісточок. Темний шоколад натріть на дрібній тертці.
У високі склянки викладіть шарами збиті вершки, бісквіт і черешню, останнім шаром мають бути вершки. Трайфл посипте шоколадом і приберіть у холодильник на 2-3 години.
Трайфл можна зробити порційним або викласти в одну велику форму. Також можете використовувати для трайфлу різноманітні фрукти або ягоди.
Раніше ми писали: Простий рецепт літнього частування: апетитний рулет із кабачків