Для різних кулінарних експериментів: домашній лаваш із дріжджового тіста
Лаваш – це не просто хліб, це частина культури, яка зберігається та цінується протягом століть. Лаваш є одним з найпоширеніших видів хліба у Вірменії, Азербайджані, Ірані та Туреччині. Лаваш можна легко приготувати вдома, використавши звичайну сковорідку або вок. Тож пропонуємо приготувати цю чудо-страву самостійно. Такий лаваш виходить не гіршим за покупний і чудово підходить для приготування різних закусок.
Складові:
- 375 мл води;
- 2 г швидкодіючих дріжджів;
- ½ ч. ложки цукру;
- 15 мл олії;
- 1 ч. ложка солі;
- 600 г + для посипання борошна.
Приготування:
З’єднайте воду, дріжджі, цукор і олію. Додайте сіль і поступово всипте борошно. Замісіть м’яке тісто.
Накрийте миску з тістом і залиште при кімнатній температурі приблизно на 1 годину, поки воно не подвоїться в розмірі.
Присипте стіл борошном. Розділіть тісто на 12 однакових частин. Сформуйте з них кульки.
Розкачуйте заготовки в тонкі коржі й одразу обсмажуйте на дуже гарячій сухій пательні з двох боків до рум’яності.
Гарячі коржі збризніть водою і складіть стопкою. Накрийте рушником.