![](https://mis.dp.ua/wp-content/uploads/2024/07/1652875881-9385.webp)
Для різних кулінарних експериментів: домашній лаваш із дріжджового тіста
Лаваш – це не просто хліб, це частина культури, яка зберігається та цінується протягом століть. Лаваш є одним з найпоширеніших видів хліба у Вірменії, Азербайджані, Ірані та Туреччині. Лаваш можна легко приготувати вдома, використавши звичайну сковорідку або вок. Тож пропонуємо приготувати цю чудо-страву самостійно. Такий лаваш виходить не гіршим за покупний і чудово підходить для приготування різних закусок.
Складові:
- 375 мл води;
- 2 г швидкодіючих дріжджів;
- ½ ч. ложки цукру;
- 15 мл олії;
- 1 ч. ложка солі;
- 600 г + для посипання борошна.
Приготування:
З’єднайте воду, дріжджі, цукор і олію. Додайте сіль і поступово всипте борошно. Замісіть м’яке тісто.
Накрийте миску з тістом і залиште при кімнатній температурі приблизно на 1 годину, поки воно не подвоїться в розмірі.
Присипте стіл борошном. Розділіть тісто на 12 однакових частин. Сформуйте з них кульки.
Розкачуйте заготовки в тонкі коржі й одразу обсмажуйте на дуже гарячій сухій пательні з двох боків до рум’яності.
Гарячі коржі збризніть водою і складіть стопкою. Накрийте рушником.
![](https://mis.dp.ua/wp-content/uploads/2024/07/shutterstock_521404624-1_1715852529-e1715852771980.jpg)
Це може вас зацікавити
![](https://mis.dp.ua/wp-content/uploads/2024/06/1-4-1.jpg)
Міський голова привітав кам’янчан із Днем Конституції України
![](https://mis.dp.ua/wp-content/uploads/2024/07/viktoriya-laczanych4-768x576.jpg)
16-річна рекордсменка, яка за 40 секунд розбирає автомат
![](https://mis.dp.ua/wp-content/uploads/2024/07/449435403_8063478557035802_3489865625203334872_n-768x576.jpg)
Кам’янчани стали призерами всеукраїнських змагань зі спортивної акробатики
![](https://mis.dp.ua/wp-content/uploads/2024/06/zmiyinyj-768x535.webp)
Острів, що символізує нескореность та сміливість українського народу
![](https://mis.dp.ua/wp-content/uploads/2024/07/116881147_3212119842212730_135424825951849695_n-768x512.jpg)