• UA
  • RU
  • Для різних кулінарних експериментів: домашній лаваш із дріжджового тіста

    Лаваш – це не просто хліб, це частина культури, яка зберігається та цінується протягом століть. Лаваш є одним з найпоширеніших видів хліба у Вірменії, Азербайджані, Ірані та Туреччині. Лаваш можна легко приготувати вдома, використавши звичайну сковорідку або вок. Тож пропонуємо приготувати цю чудо-страву самостійно. Такий лаваш виходить не гіршим за покупний і чудово підходить для приготування різних закусок.

    Складові:

    • 375 мл води;
    • 2 г швидкодіючих дріжджів;
    • ½ ч. ложки цукру;
    • 15 мл олії;
    • 1 ч. ложка солі;
    • 600 г + для посипання борошна.

    Приготування:

    З’єднайте воду, дріжджі, цукор і олію. Додайте сіль і поступово всипте борошно. Замісіть м’яке тісто.

    Накрийте миску з тістом і залиште при кімнатній температурі приблизно на 1 годину, поки воно не подвоїться в розмірі.

    Присипте стіл борошном. Розділіть тісто на 12 однакових частин. Сформуйте з них кульки.

    Розкачуйте заготовки в тонкі коржі й одразу обсмажуйте на дуже гарячій сухій пательні з двох боків до рум’яності.

    Гарячі коржі збризніть водою і складіть стопкою. Накрийте рушником.

    Для різних кулінарних експериментів: домашній лаваш із дріжджового тіста / Фото: Chudo2307 / Shutterstock

     

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити