• UA
  • RU
  • Буде гаряче: на наступний тиждень синоптики прогнозують небувалу спеку

    В Україні суттєво підвищиться температура повітря протягом наступних кількох тижнів. Хоч вже зараз у багатьох регіонах позначки термометрів сягають 32-35°С і навіть вище.

    Починаючи з 8-го липня, в окремих регіонах нашої країни очікується 41-42 °С.

    Рекомендації, як легше пережити спеку

    Високі температури негативно впливають на здоров’я багатьох людей, та особливо небезпечна спека для людей похилого віку, немовлят, людей з хронічними захворюваннями та тих, хто працює на вулиці. Надмірне тепло може спровокувати виснаження організму та тепловий удар, загострити існуючі серцево-судинні, респіраторні та ниркові захворювання, тож розповідаємо, як запобігти негативному впливу спеки при дотриманні простих правил:

    Під час спекотної погоди важливо зберігати прохолоду, щоб уникнути негативного впливу спеки на здоров’я.

    Буде гаряче: на наступному тижні синоптики прогнозують небувалу спеку / Фото: з мережі

    Уникайте виходу на вулицю та виконання напруженої роботи в найспекотніший час доби. Перебувайте у затінку, не залишайте дітей і тварин у припаркованому транспорті, а за необхідності та можливості проводьте 2–3 години на день в прохолодному місці.

    Зазвичай, вночі на вулиці прохолодніше, ніж вдень. Тому намагайтеся зменшити температуру у приміщенні через провітрювання. Теплове навантаження всередині квартири чи будинку можна зменшити протягом дня, якщо використовувати штори чи жалюзі та вимкнути якомога більше електроприладів.

    Використовуйте легкий і вільний одяг і легку постільну білизну, приймайте прохолодний душ або ванну і регулярно пийте воду. Уникайте солодких, алкогольних напоїв або напоїв з кофеїном.

    Буде гаряче: на наступному тижні синоптики прогнозують небувалу спеку / Фото: з мережі

    Не варто їсти у спеку жирну та смажену їжу, ковбаси, фаст-фуд, солодощі, така їжа перевантажує травну систему, погіршує роботу печінки. Рослинні продукти, зокрема овочі, фрукти та ягоди, бобові і злакові, насіння та горіхи мають залишатися основою здорового харчування й у спекотні дні. Серед білкових продуктів слід надавати перевагу вареним курячим яйцям, омлетам, паровим або запеченим котлетам з птиці та риби, сочевиці.  Вживайте більше овочів та салатів – це забезпечує організм мікроелементами та вітамінами, які людина втрачає під час потовиділення у спекотні дні.

    Пам’ятайте, що небезпечним може бути як тривале перебування під прямими сонячними променями, так і перебування у спекотних приміщеннях.

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити